Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM- hem Hessleby tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi har särskild kompetens för medicinsk omvårdnad och kan ta emot klienter med psykiska störningar och våldsbeteende.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en avdelningsföreståndare med ansvar att strategiskt leda, planera, samordna och vidarutveckla aktiviteter och processer vid avdelningen så att dessa överensstämmer med de mål, lagar och riktlinjer som är styrande för verksamheten. Detta innefattar utifrån särskild delegationsordning ansvar för ekonomi-, resultat-, personal och arbetsmiljöfrågor. Du ingår i institutionens ledningsgrupp där du är en del av det utvecklings- respektive planeringsarbete som bedrivs och du omfattas av beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning som socionom eller annan adekvat högskoleutbildning på minst 180 hp inom beteendevetenskapligt område eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper samt din förmåga att samarbeta. Vår övertygelse är att du som person är tydlig, strukturerad och gränssättande i ditt ledarskap, har god förmåga att snabbt sätta dig in i olika frågeställningar, har lätt för att samarbeta med chefer, medarbetare respektive externa samarbetspartners och som både metodiskt och strategiskt kan tillvarata medarbetarnas kompetens.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-05 Referensnummer: 01074-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Michael Elmér
Administrativ chef
010-4536503
Merja Aahtila
Saco-s-SiS
010-453 2409

Frida Strandberg Landin
Seko-SiS


Samuel Sund
OFR/ST
010-4536550


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Körkort klass B erfordras. Sökande kommer att få visa upp utdrag från belastningsregistret vid en anställning. Friskvårdsbidrag på 3000kr/år utgår till våra anställda. Intervjuer sker fortlöpande så avvakta inte med din ansökan. Provanställning 6 mån tillämpas.