Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Projektsamordnare - Case manager

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning och två behandlingsavdelningar för pojkar samt två behandlingsavdelningar för flickor. Vi har också en egen skola där eleverna kan komplettera sina grundskolebetyg.

Arbetsbeskrivning

• Som samordnare Case manager ansvarar du för att initiera och samordna bedömningen av behandlingsbehovet hos de barn som placeras på Folåsa som kan vara aktuella för insatser inom ramarna för Integrerad vård. Du samordnar, fördelar och följer arbetet kring de aktuella barnen. Du ser till att formella samtycken till vården inhämtas hos den unge och dennes vårdnadshavare. Du koordinerar kontakterna mellan BUP, placerande socialtjänst, Folåsas personal, vårdnadshavare, den unge och ev andra inblandade och har i detta barnets perspektiv. Projektsamordnaren kommer också att samarbeta med och stödjas i sitt arbete av central projektorganisation och projektmedarbetare samt andra nyckelfunktioner på SiS huvudkontor och verksamhetskontor. Dokumentation av insatserna ingår. Då detta är ett pilotprojekt kommer arbetsinnehållet att utvecklas efterhand. Arbetsställe är SiS ungdomshem Folåsa och projektsamordnaren är direkt underställd institutionschefen.

Kvalifikationer

• Du ska vara socionom, socialpedagog, psykolog eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. Erfarenhet av projektledning och Case management är meriterande. Du ska ha förmåga att skapa metod i arbetet, ha god samarbetsförmåga, vara tydlig, kunna hålla många bollar i luften och ha förmåga att se ett helhetsperspektiv. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du bör även vara insatt i SiS verksamhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid • Tillträde snarast

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-19 Referensnummer: 2528-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Peter Håkansson
Institutionschef
010-453 21 01
Patrick Fällman
Biträdande avdelningsföreståndare
0104534282

Per Rulander
Avdelningsföreståndare
010-453 21 21
Tomas Hilding
Behandlingsassistent
0104532100

Carolin Axelsson
Avdelningsföreståndare
010-453 21 91
Adham Abu-Sultan
Behandlingsassistent
0104532375
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här