Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter timvikariat till SIS Ungdomshem Långanäs

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

På våra avdelningar möter vi ofta ungdomar i kris, vilket innebär att du kommer arbeta med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och vi söker nu dig som vill vara en del i vårt arbete runt ungdomarna. Arbetet innebär att arbeta med ungdomarna i den dagliga verksamheten och möta deras mående och behov. Du kommer arbeta med att bygga trygga relationer och motivera ungdomar till nya och mindre riskfyllda sätt att leva. Vanligt förekommande arbetsuppgifter, utöver det direkta arbetet med ungdomarna är dokumentation, matlagning och lokalvård exempel på arbetsuppgifter som förekommer i rollen som behandlingsassistent. Det kan komma att ingå i din roll som behandlingsassistent ett delegeringsförordnade för medicin. Körning för resor med ungdomar kan komma att ingå. Vi arbetar i team vilket skapar möjlighet till mångfald och dynamik och behandlingsarbetet utgår från våra värdeord; respekt, omtanke och tydlighet. Rollen hos oss ger dig chansen att utmana dig själv genom att vara delaktig i ungdomarnas liv och utveckling. Vi söker både dag- och nattpersonal för timvikariat. I samband med att du påbörjar din anställning kommer du genomgå ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha en fullgod gymnasieutbildning tillsammans med dokumenterad erfarenhet från arbete med människor i utsatta livssituationer, som exempelvis arbete inom psykiatri eller LSS-omsorg. Har du dessutom erfarenhet från missbruksvård så är det en fördel. Det är också en krav att du har goda IT kunskaper samt att du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Även körkort är ett krav. För att lyckas i rollen hos oss bör du som söker vara lugn, trygg och stabil med god självinsikt. Du fokuserar på rätt saker, har en förmåga att agera lugnt i stressade situationer och du förblir motiverad och effektiv trots eventuella bakslag. Du har samtidigt lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och förhållningssätt, där du ser möjligheterna i förändring. Vidare samarbetar du väl med andra genom att lyssna och anpassa dig till situationen samtidigt som du löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har ett klart och välformulerat sätt att uttrycka dig på och du är duktig på att påverka och övertyga folk i din närhet. Vidare är du socialt utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang och skapar enkelt nya kontakter samt underhåller relationer. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar därför alla sökande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-19 Referensnummer: 2.9.1-6454-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 6

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sophia Emery Sjöholm
HR generalist
010-453 36 05
Håkan Karlsson
OFR
010-453 36 00

Li Guldbrand
Administrativ chef
010-453 36 06
Johan Samuelsson
Saco-S
010-453 36 00

Jimmy Johansson
Seko
010-453 36 00Övrigt

Övrigt: