Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssamordnare till SiS ungdomshem Bärby

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Avdelning Primären söker nu en behandlingssamordnare till följande arbetsuppgifter: Att planera, genomföra och följa upp programverksamhetens aktiviteter. Ansvarar för att programverksamheten genomförs. Ansvariga för arbetssättet gällande motiverande samtal (MI) och fungerar som MI-coach. Särskilt ansvar för skattningsformulär och dokumentation. Utföra enskilda samtal med ungdomar och klienter. Samverka med behandlings/utredningsekreterare och klient för upprättande av behandlingsplaner samt för kartläggning av ungdomars och klienters behov av behandlingsinsatser, deltar i behandlingskollegium. Arbetstiden kan vara oregelbunden enligt schema eller dagtid beroende på verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Lämplig högskoleutbildning såsom socionom, beteendevetare eller annan likvärdig högskoleutbildning, alternativt 2- årig yrkeshögskola med gedigen erfarenhet av programverksamhet. Motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. Förmåga att samverka med andra. Förmåga att skapa engagemang och delaktighet God kommunikativ förmåga Stresstålig Relationsskapande Erfarenhet av att bedriva motivations- och behandlingsarbete enskilt och/ eller i grupp. God svenska i tal och skrift. B- körkort

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt ök

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-22 Referensnummer: 2.9.1-05914-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Pernilla Angeria
AF Primären
010-453 22 51
Henrik Isgren
saco
010-453 56 26

Patrick Fällman
OFR
010-453 49 22

Adham Sultan
seko
010-453 22 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.