Jobbeskrivning

Psykolog som kan bidra till livsviktig förändring

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Fagared tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosociala problem, kriminalitet och missbruk. Vi har avdelningar i Lindome, i Öxnevalla och i Göteborg.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en psykolog till ett spännande, utvecklande och livsviktigt uppdrag. Arbetet sker i samarbete med engagerad och kompetent personal i olika professioner. Fagared har åtta avdelningar med plats för 48 ungdomar. Fem avdelningar är placerade i Lindome, en i Göteborg och två i Öxnevalla (Horred). Fagareds psykologer arbetar mot flera avdelningar och vid samtliga enheter efter behov.

Du kommer att vara en del av ett hälso- och sjukvårdsteam som består av fem psykologer och två sjuksköterskor. Att arbeta som psykolog hos oss innebär möjligheter till varierade arbetsuppgifter.

Du kommer till stor del ägna dig åt att genomföra kvalificerade psykologutredningar som sker på uppdrag av socialtjänsten. Utredningarna utförs av ett team bestående av psykolog, sjuksköterska, utredningssekreterare, behandlingsassistent och läkare. Till arbetsuppgifterna hör också att utföra bedömningssamtal vid ankomst till institutionen, akuta självmordsriskbedömningar samt bedömningar av riskfaktorer, behandlingsbehov och responsivitet. Psykologisk behandling kan till viss del ingå i arbetsuppgifterna. Du kommer dessutom att medverka i behandlingsplanering och i institutionens kompetensutveckling genom föreläsningar och konsultation till övrig personal i frågor av psykologisk karaktär.

Vid Fagared utbildas behandlingspersonal i Traumamedveten omsorg (TMO) där psykologerna ansvarar för utbildning och genomför TMO konsultationer vid avdelningarna. Psykologerna är också delaktiga i att utföra och kvalitetssäkra behandlingsprogrammet Adolescent Community Reinforcement Approach (A-CRA). På institutionen bedrivs även behandlingsprogrammet PULS, Problemlösning Umgänge Livsmål Självkontroll och samtalsmetoden Motiverande samtal, MI.


SiS värdesätter psykologisk kompetens vilket innebär möjlighet till utveckling inom områden som intresserar dig. Du ingår också i ett nätverk av psykologer från landets SiS institutioner som träffas årligen för gemensam kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker en psykolog med intresse för ungdomar och behandling av antisociala beteenden.
Arbetet innefattar ett nära samarbete med enhetschefer och annan behandlingspersonal varför stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. 

Erfarenhet av utredningar, neuropsykologi och KBT är meriterande.

Erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta miljöer är ett extra plus.

Anställning: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning.

Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 11 juni 2023

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-11 Referensnummer: 2.9.1-3877-2023

Kontaktpersoner

Karin Langeland
biträdande Institutionschef
010-4536302

Jonas Sahlsten
Facklig företrädare Saco-S
010-453 64 03

Stefan Hasselfors
Facklig företrädare Seko-S
010-4536429

Johnny Staal
Facklig företrädare OFR/S
010-453 63 07