Jobbeskrivning

Resurslärare på SiS Ljungaskog (60 %)

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Ljungaskog tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik, missbruk och självskadeproblem. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor med särskilda vårdbehov.


Arbetsbeskrivning

Söker du efter nya utmaningar inom skolans värld? Utmaningar som du med största sannolikhet inte får på någon annan arbetsplats? Utmaningar vars resultat verkligen gör skillnad och som till och med kan gälla livet? Då ska du söka denna tjänst hos oss!

 

Vi söker dig som vill arbeta som resurslärare (50 %) där behov uppstår i vår verksamhet. Dina arbetsuppgifter kommer att inkludera att bedriva undervisning/planering samt bedömning/betygsättning i dina ämnen, med stort fokus på individuella förutsättningar och extra anpassningar samt att stötta upp på andra lektioner i andra ämnen i form av extra resurs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad i ett eller fler kärnämnen inom grundskolan alternativt gymnasiegemensamma ämnen för gymnasieskolan. Även behörighet i andra ämnen är av intresse.

För att lyckas med vår målgrupp behöver du ha erfarenhet av att arbeta med extra anpassningar och individanpassad undervisning samt har god kännedom och kunskap inom området NPF. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på introduktionsprogrammen och av att arbeta med nyanlända elever.

I klassrummet bör din verksamhet och undervisning präglas av ett lågaffektivt bemötande där du har en god förmåga att skapa en positiv studieatmosfär där du utmanar och inspirerar eleverna att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling, men även utvecklar sina sociala förmågor utifrån enskilda förutsättningar. Eleverna är alltid i fokus för ditt arbete och du är nyfiken och motiverad till att hitta vägar till framgång hos varje elev.

För att du ska lyckas i ditt uppdrag förutsätter vi att du är en tydlig pedagogisk ledare med god struktur och att du har ett professionellt och vetenskapligt förhållningssätt där även beprövad erfarenhet är en självklar grund att stå på. Du har vidare en god samarbetsförmåga gentemot dina kollegor, är lösningsfokuserad och flexibel i ditt arbetssätt. Du är ansvarstagande, arbetar systematiskt och följer upp och utvärderar ditt arbete kontinuerligt. Dina kunskaper i svenska språket är goda både i tal och i skrift då en del av din tjänst innefattar att dokumentera arbetet via bland annat skolrapporter och omdömen för våra elever.

Låter detta som en utmaning för dig? Sök tjänsten redan idag! Intervjuer kommer att hållas löpande.

 

Anställning: 

Anställningsform: Semestertjänst, tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Tillträde efter överenskommelse och under förutsättning att nödvändiga beslut fattas.

Arbetsgivaren begär utdrag från Rikspolisstyrelsens register före anställning.

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den xxxx

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-04-16 Referensnummer: 2.9.1-2394-2023

Kontaktpersoner

Christian Stenbacke
Rektor
010-453 73 11

Gunnar Albinsson
Facklig representant SACO
gunnar.albinsson@stat-inst.se
0725-29 15 34

Cecilia Hyberg
Facklig företrädare ST
010-453 73 00

Martin Rapp
Facklig representant Seko
010-453 27 98