Jobbeskrivning

SiS Ungdomshem Hässleholm söker Ma/No alt Ma/ID lärare

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Hässleholm har tre låsbara behandlingsavdelningar, en öppen behandlingsavdelning och två låsbara avdelningar för mottagning och behovsbedömning (MBB). Vi tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk.


Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Hässleholm tar emot flickor och pojkar, 12-16 år. Vi är sedan i september 2021 i full drift med sex avdelningar och sammanlagt 40 ungdomsplatser. Skolan är centralt placerad i institutionsbyggnaden, med flertalet undervisningssalar med tillhörande grupprum samt välutrustade specialsalar i alla praktiskestetiska ämnen och No.

Vi söker nu en Ma/No alt Ma/ID lärare med tillträde 7/8 2023, eller enligt överenskommelse. Vår skolverksamhet bedrivs i nya, moderna och ändamålsenliga lokaler. Som lärare på SiS i Hässleholm har du ett livsviktigt uppdrag, nämligen att skapa motivation och lust att lära för en målgrupp ungdomar som ofta har fått en negativ inställning till skolan och som har många misslyckanden bakom sig.

Du arbetar relationsskapande och får en chans att göra skillnad för varje individ och möjliggöra plats för förändring. Arbetet är omväxlande, utmanande och utvecklande i din profession som lärare. Du kommer att undervisa i olika grundskoleämnen i mindre elevgrupper utifrån varje elevs behov och förutsättningar.

Som lärare kommer du att sköta externa kontakter med avlämnande och mottagande skolor samt socialtjänst. Du arbetar i engagerade team kring ungdomen som innebär ett nära och strukturerat samarbete mellan lärare, psykologer, behandlingssekreterare, familjebehandlare och avdelningspersonal. Du kommer att ingå i ämnesnätverksgrupp, med syfte att skapa samarbete och möjliggöra erfarenhetsutbyte mellan lärare på myndighetens 21 ungdomshem. Du kommer även att delta i olika myndighetsgemensamma skolkonferenser och utbildningsinsatser. Som nyanställd inom SiS kommer du att få ca fyra veckors grundutbildning, delvis med internat på annan ort. SiS erbjuder dessutom en rad olika internutbildningar för att skapa goda förutsättningar i din personliga utveckling. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Anställningsformen är semesteranställning.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en empatisk person som har en drivkraft och naturlig fallenhet att skapa framgång i arbetet med elever i behov av särskilt stöd. Du har en positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är som lärare trygg i din yrkesroll, flexibel och ansvarstagande. Du förhåller dig positiv och lösningsfokuserad även i svåra situationer. Du har goda ledaregenskaper samt god förmåga att skapa och underhålla samarbetsallianser. Du är lyhörd och kan snabbt anpassa dig till nya omständigheter och förändra din planering utifrån de förutsättningar som råder. Du drar lärdom av erfarenheter och är öppen för att ge och ta emot utvecklande feedback. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenheter av undervisning i särskilda undervisningsgrupper samt kunskaper om neuropsykiatrisk problematik är meriterande.

Vi söker dig med lärarlegitimation i Ma/No alt Ma/ID. En bred utbildning och intresse av att undervisa i flertalet grundskoleämnen ses som en stor tillgång i skolverksamheten.

Intervjuer sker löpande.

 

Läs mer om att jobba som lärare på SiS:

https://www.stat-inst.se/var-verksamhet/skolverksamhet/

Läs mer om förmåner att vara anställd inom SiS:

https://www.stat-inst.se/arbeta-hos-oss/formaner/

 

Anställning: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning, semesteranställning, på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde 2023-08-07 eller enligt överenskommelse. 

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 2/4 2023. 

 

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-04-02 Referensnummer: 2.9.1-1919-2023

Kontaktpersoner

Andreas Gehander
Rektor
0104535304

Magnus Nilsson
Facklig företrädare OFR
0104535307

Marcus Christensson
Facklig företrädare Saco-s
0104535319

Stefan Hasselfors
Facklig företrädare seko
0104536429