Jobbeskrivning

Behandlingspedagoger som vill göra skillnad

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.


Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa den livsviktiga förändringen för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingspedagog hos SiS en meningsfull utmaning. Som behandlingspedagog arbetar du i team tillsammans med andra behandlingspedagoger och behandlingsassistenter och tillsammans ansvarar ni för att de ungdomar och klienter som bor hos oss får den trygghet, vård och behandling som de behöver. Vi möter ofta människor i kris, vilket innebär att du jobbar med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och med att vara ett stöd i vardagen. Med stöd av dina kunskaper  inom vård- och behandlingsarbete bidrar du aktivt till att behandlingsplaner fullföljs. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning av vår verksamhet. Du bidrar till att säkerheten upprätthålls enligt våra rutiner och du medverkar till att vardagen flyter på med skolgång, städning, matlagning med mera.Kontaktmannaskap är också en av dina arbetsuppgifter. I arbetet kan det även ingå att vara handledare åt nya medarbetare. Det här är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med utsatta människor i en svår livssituation. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.

Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt. 

Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg.

Som ny medarbetare kommer du att genomgå SiS grundutbildning på 10 veckor.  I utbildningen varvas teori med en handledd introduktion och utbildningen rustar dig för behandlarrollen i SiS verksamhet.

Kvalifikationer

Vi strävar efter en personalgrupp med olika kompetenser inom behandlingsarbetet. Du ska vara en trygg, vuxen förebild
för ungdomarna och arbeta utifrån myndighetens riktlinjer. 

För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Vidare har du en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du har också: 

  • Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola som vi bedömer likvärdig
  • Erfarenhet av ungdomsnära arbete
  • God svenska i tal och skrift

Meriterande:

  • B- körkort
  • Om du har erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta situationer
  • Om du har utbildning inom MI (motiverande samtal)

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Vänligen bifoga betyg/intyg till din ansökan som visar att har minst en 2-årig eftergymnasial utbildning med inriktning mot
socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning.

Anställningen

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.
Omfattning: Heltid. Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg.
Löneform: Månadslön
Antal tjänster: 10
Tillträde: Enligt övererenskommelse

Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-03-31 Referensnummer: 2.9.1-8458-2022

Kontaktpersoner

Albin Öhman
Biträdande institutionschef
010-453 42 02

Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Mika Erkkonen
Facklig företrädare - Seko
mika.erkkonen@stat-inst.se
010-453 52 12

John Broström
SACO
010-453 42 89