Jobbeskrivning

Behandlingsassistenter/pedagoger för timanställning hos SiS ungdomshem Tysslinge

Referensnummer: 2.9.1-8393-2023

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.


Arbetsbeskrivning

 

Vill du vara med och skapa den livsviktiga skillnaden för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingsassistent/behandlingspedagog på SiS en meningsfull utmaning. SiS ungdomshem Tysslinge bygger ut verksamheten och vi söker nu fler behandlingsassistenter/behandlingspedagoger för timanställning.

SiS ungdomshem Tysslinge är en institution i högsta säkerhetsklassen som tar emot ungdomar med höga risker för hot, våld och avvikning.

I rollen som behandlingsassistent/behandlingspedagog arbetar du i team och tillsammans ansvarar ni för att ungdomarna som befinner sig hos oss får den struktur, trygghet, vård och behandling i vardagen som de behöver. Vi möter ungdomar i kris, vilket innebär att vi ska stödja individen i sin vardag genom individuellt anpassad och kvalificerat omvårdnads- och motivationsarbete med tydliga strukturer och du medverkar med skolgång och aktiviteter. Med stöd av din och dina kollegors kunskaper inom vård- och behandlingsarbete bidrar du aktivt till att behandlingsplaner fullföljs. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete för planering och uppföljning av behandlingen. 

Eftersom SiS ungdomshem Tysslinge har den högsta säkerhetsklassificeringen inom SiS innebär det att du behöver arbeta med hög riskmedvetenhet. Du bidrar till att säkerheten upprätthålls i enlighet med våra anvisningar och rutiner.

Det här är ett arbete för dig som orkar stå kvar, som skapar trygghet och säkerhet i ungdomarnas ofta mycket svåra livssituation. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande. Som anställd statstjänsteman är det viktigt att du agerar professionellt och i enlighet med saklighet och rättssäkerhet. Du delar vår vision om att vara en plats för förändring, vilket genomsyrar vårt bemötande, engagemang och förhållningssätt.

Du arbetar på timanställning vid behov och arbetstiden kan vara förlagd dag, kväll och helg, eller nattjänstgöring vardagar och helger.

Kvalifikationer

Vi strävar efter en personalgrupp med olika kompetenser inom behandlingsarbetet. Du ska vara en trygg, vuxen förebild för ungdomarna och arbeta utifrån myndighetens riktlinjer. För att lyckas i ditt arbete har du en humanistisk människosyn. Du är motiverad att stötta människor i utsatta livssituationer och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Vidare har du mycket god förmåga att skapa goda relationer, engagemang och delaktighet hos våra ungdomar. Som person är du trygg i dig själv och du bidrar till god arbetsmiljö med övrig personal. Du har en god kommunikativ förmåga, du följer konsekvent lagar, regler och rutiner. Du klarar av att behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med olika professioner samt interna och externa samverkansparter och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor.

Som behandlingsassistenter ska du ha:

  • Fullständig gymnasieutbildning
  • Erfarenhet av ungdomsnära arbete
  • God svenska i tal och skrift

För att anställas som behandlingspedagog krävs även:

  • Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola som vi bedömer likvärdig

Meriterande:

  • B-körkort
  • Om du har erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta situationer
  • Om du har utbildning inom MI (motiverande samtal)

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vänligen bifoga betyg som visar att du har fullständig gymnasieutbildning, samt för behandlingspedagog betyg/examensbevis som intygar din eftergymnasiala utbildning.

På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.

Anställning: 

Anställningform: Tidbegränsad anställning. Timanställning vid behov.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetstid: dag, kväll och helg, eller nattjänstgöring vardagar och helger.

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 2023-12-17.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-12-17 Referensnummer: 2.9.1-8393-2023

Kontaktpersoner

Henok Abay
Enhetschef
henok.abay@stat-inst.se
0104534241

Jenny Kingstedt
ST/OFR
jenny.kingstedt@stat-inst.se
010-453 40 77

Adham Abu-Sultan
Facklig företrädare SEKO
Adham.Abu-Sultan@stat-inst.se
010-453 23 75

Sven-Åke Andersson
Facklig förtroendeman Saco-S
sven-ake.andersson@stat-inst.se
010-453 48 73

Dela sidan med andra