Jobbeskrivning

Institutionsansvarig sjuksköterska till SiS LVM-hem Älvgården

Referensnummer: 2.9.1-05078-2023

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS LVM-hem Älvgården i Hedemora tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa.


Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta på en arbetsplats där ingen dag är den andra lik. Vill du verka i ett sammanhang där du kan vara med och skapa livsviktig skillnad för utsatta människor? Vill du ingå i ett behandlingsteam med andra yrkesgrupper och skapa livsviktig förändring för våra klienter?

Då är jobbet som institutionsansvarig sjuksköterska på Älgvården något för dig. Som institutionsansvarig sjuksköterska på SiS LVM-hem Älgvården har du ett stimulerande, självständigt och utmanande arbete där du gör skillnad för vuxna män med missbruksproblem, med samtidigt somatisk och psykiatrisk problematik.

Förutom omvårdnad och läkemedelshantering rymmer ditt jobb allt från stödjande samtal till akuta insatser. Hos oss får du möjlighet att bidra till god vård och behandling genom att utbilda och vägleda behandlingspersonal i hälso- och sjukvårdsfrågor. Du ansvarar för att göra egna hälsobedömningar och prioriteringar av klienternas behov, utbilda och delegera delar av läkemedelshanteringen till berörd personal på institutionen. Som institutionsansvarig sjuksköterska är det viktigt att du är engagerad i vår verksamhet och dess utveckling. Hälso- och sjukvårdspersonalen dokumenterar i journalsystemet Take Care.

Vi erbjuder en lärorik och utvecklande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter. Du får arbeta med erfarna engagerade kollegor där du är en del av ett behandlingsteam på institutionen. Teamet består av sjuksköterskor med en god sammanhållning som stöttar varandra. Vi arbetar med personcentrerad vård där individen är i fokus.

Du får arbeta med de mest utsatta i vårt samhälle och i mötet med dessa kan DU göra skillnad.

Som ny medarbetare på Älvgården kommer du få gå SiS grundutbildning och fortsättningsvis erbjuds du utbildningar löpande för att du ska utvecklas i din yrkesroll.

 

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med några års yrkeserfarenhet från missbruksvård eller psykiatrisk vård. Specialistutbildning inom psykiatrisk vård är meriterande. Vi hoppas att du har ett intresse för ledarskap, organisation och utveckling. 

Du har god förmåga att kunna prioritera bland arbetsuppgifter, arbeta självständigt, vara flexibel och samtidigt noggrann. 

Dina personliga egenskaper är viktiga och vi söker dig som brinner för att jobba med de mest utsatta i samhället, har en humanistisk människosyn, gott bemötande, positiv grundinställning och god samarbetsförmåga. Du är tydlig, stabil, stresstålig och kan sätta gränser. Därtill har du en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på det svenska språket. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känsla på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Erfarenhet från journalsystemet TakeCare är meriterande.

Du ska även ha:

  • B-körkort

På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.

Anställning: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Tveka inte att söka då vi arbetar med löpande urval. 

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 231210

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-12-10 Referensnummer: 2.9.1-05078-2023

Kontaktpersoner

Gabriella Östman
Biträdande Enhetschef
Gabriella.Oestman@stat-inst.se
010-4537007

Rolf Lindqvist
Facklig förtroendeman SEKO
Rolf.lindqvist@stat-inst.se
010-4535797

Danielle Vykander
Facklig förtroendeman OFR
danielle.vykander@stat-inst.se
010-4537060

Merja Aahtila
Fackligt ombud SACO-S
merja.aahtila@stat-inst.se
010-453 24 09

Dela sidan med andra