Jobbeskrivning

SiS ungdomshem Folåsa söker sjuksköterska

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.


Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och bidra till livsviktig förändring? Då är jobbet som sjuksköterska hos oss på SiS ungdomshem Folåsa en meningsfull utmaning för dig.

SiS ungdomshem Folåsa består av fem avdelningar med plats för 36 skolpliktiga flickor; två MBB-avdelningar (mottagning och behovsbedömning), två låsbara behandlingsavdelningar, en öppen behandlingsavdelning och skola i egen regi.  

Som sjuksköterska hos oss på SiS ungdomshem Folåsa är din kompetens efterfrågad och viktig. Du är en del av vår hälso- och sjukvårdsorganisation och arbetar gentemot alla våra avdelningar. Hälso- och sjukvårdsorganisationen består av sjuksköterskor, psykologer och behandlingssamordnare.

Hos oss får du möjlighet att bidra till god vård och behandling på individ- och gruppnivå genom individuella kontakter och genom att utbilda samt vägleda behandlingspersonal i hälso- och sjukvårdsfrågor. Därtill utför du bedömningar av ungdomarnas fysiska och psykiska hälsa utifrån din yrkesroll. Du ansvarar för läkemedelsadministration, deltar i rond med läkare, medverkar i behandlingsplanering och tvärprofessionella teamträffar och samverkar med externa aktörer. Du ingår i institutionens elevhälsoteam. Andra förekommande arbetsuppgifter är dokumentation, samordning av vårdinsatser, hälsosamtal samt konsultation och rådgivning i hälso- och sjukvårdsfrågor till våra placerade ungdomar. Du arbetar i nära samarbete med andra professioner på institutionen, såsom utredningssekreterare, avdelningsledning och avdelningspersonal, vilket ställer krav på god samarbetsförmåga.

Tjänsten är varierande och kräver initiativförmåga samtidigt som den medför goda möjligheter till att skapa en unik verksamhet där du får goda möjligheter att påverka ditt eget arbete och ungdomarnas vardag.

Folåsa ingår i utvecklingsprojektet integrerad vård, vars syfte är att utveckla kunskaperna om hur man kan förbättra vården för de barn och unga på SiS särskilda ungdomshem som behöver omfattande psykiatrisk vård. Det innebär att vi har en nära samverkan med Region Östergötland och BUP-kliniken och att medarbetare från BUP arbetar på plats hos oss på Folåsa.

Som ny medarbetare kommer du att genomgå SiS grundutbildning på 4 veckor och lokal introduktion (två heldagar). 

Som medarbetare hos SiS ingår även flera förmåner i din anställning, dessa kan du läsa om här: https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/formaner/

Kvalifikationer

Du är:

  • Legitimerad sjuksköterska.
  • Vidareutbildning inom psykiatri är meriterande.

Du har:

  • Mycket goda kunskaper i svenska språket (tal och skrift).
  • Grundläggande datorkunskaper och god datorvana.
  • God dokumentationsvana.
  • B-körkort.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet från arbete inom barn- och ungdomspsykiatri.
  • Erfarenhet från arbete inom slutenvård t.ex. SiS, psykiatri, kriminalvård och/eller liknande verksamhet.
  • Erfarenhet av arbete med missbruk, kriminalitet, antisocialt beteende och/eller psykiatri.

Som person är du trygg och stabil med välgrundade, tydliga värderingar som styr ditt dagliga arbete, samtidigt som du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du har även god samarbets- och relationsskapande förmåga samt kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.

Anställning: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 18/6. 

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-18 Referensnummer: 04088-2023

Kontaktpersoner

Linus Hansen
Biträdande institutionschef
linus.hansen@stat-inst.se
010-4532102

Tomas Hilding
Facklig företrädare SACO
Tomas.Hilding@stat-inst.se
010-4532150

Jenny Kingstedt
Facklig företrädare ST/OFR
jenny.kingstedt@stat-inst.se
010-4534077

Nicole Leiringer
Facklig företrädare SEKO
Nicole.Leiringer@stat-inst.se
010-4536008