Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Fastighetsskötare 50%

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Ryds brunn tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

I din roll som fastighetsskötare ansvarar Du för allt inre underhåll i våra lokaler och innehar kontakt med fastighetsägare, entreprenörer, leverantörer, personal och våra klienter. Du genomför inrapportering av felanmälningar till fastighetsägaren och utför mindre reparationer av inventarier, låsanordningar och lokaler. Du är anläggningsskötare för institutionens brand- och överfallslarm och Du ansvarar för att kontroller av dessa larm utförs enligt myndighetens anvisningar och dokumenterar samt sammanställer dessa årligen. I rollen ingår även ett miljösamordnaransvar. Du administrerar vårt passersystem och ansvarar även för skötsel, service och underhåll av institutionens bilar. Du ska kunna planera och prioritera dina insatser utifrån verksamheternas behov och du ska delta i skyddsronder och brandtillsyner. Administrativa arbetsuppgifter förekommer.

Kvalifikationer

Yrkeshögskoleutbildning eller gymnasiekompetens inom något av följande områden: bygg, vvs, ventilation, styr- och reglerteknik alternativt el behörighet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget. Du är serviceinriktad och praktiskt lagd med ett bra ordningssinne och har ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har en god förmåga att arbeta självständigt. Vi ser också att Du är flexibel, lyhörd, initiativrik och ambitiös och innehar ett serviceinriktat arbetssätt med en god samarbetsförmåga. Tjänsten ställer krav på en god förmåga att ta egna initiativ i det dagliga arbetet och att arbeta självständigt och strukturerat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, då Du har kontakt med både våra ungdomar och personal. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. Körkort med lägst B-behörighet är ett krav för tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Tillträde enligt överenskommelse. SiS tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-16 Referensnummer: 2.9.1.2795-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lars Fredriksson
Institutionschef
010-4536901
Jessica Wickström
Beh.ass. SEKO
010-4536918

Stefan Nyberg OFR

010-4536911

Åke Gummesson
Facklig företrädare SACO
010-4536918


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.