Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska dagtid

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Hornö tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi tar emot män med psykisk ohälsa och män med utagerande beteende.

Arbetsbeskrivning

Arbete som sjuksköterska dagtid innebär att du fungerar som den medicinskt ansvariga sjuksköterskas förlängda arm i den dagliga verksamheten och du kommer att ersätta denne vid frånvaro och att bistå denna i arbetet med personal och kompetensplanering. Vidare ansvarar du för att göra egna hälsobedömningar och prioriteringar av klienternas behov, utbilda och delegera delar av läkemedelshanteringen till berörd personal på institutionen samt skapa rutiner och strukturer som motsvarar de krav som ställs på den hälso- och sjukvård som bedrivs på SiS.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad sjuksköterska gärna med erfarenhet från missbruks-/beroendevård, psykiatri eller liknande. Du ska vara självgående och flexibel. Då arbetet även innehåller samarbete med andra yrkeskategorier, i huvudsak på institutionen, krävs en god samarbetsförmåga och en förståelse för andras roller. Därtill är du strukturerad och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Meriterande är tidigare ledarskapserfarenhet, utvecklingsarbete gällande rutiner och ledningssystem. Vana från att arbeta i journalsystemet Take Care eller liknande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. B-körkort är ett krav, då det förekommer resor i arbetet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde 20-02-01 eller efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-31 Referensnummer: 2.9.1-4873-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Marie Duclos
Institutionsansvarig sjuksköterska
010-453 59 23
Anna Jerwanska, SACO
Facklig förtroendeman
010-453 59 13

Ann-Sofie Holm
HR-generalist
010-453 59 04
Linda Nygren, ST/ OFR
Facklig förtroendeman
010-453 59 24

Mia Persson
Facklig förtroendeman, SEKO
010-453 59 90Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.