Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Biträdande avdelningsföreståndare sökes till SiS ungdomshem Långanäs, avdelning Änglagården

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Biträdande avdelningsföreståndarens ansvar är att, utifrån socialtjänstens beställning, planera, samordna, genomföra och utvärdera processen kring behandlingsarbetet tillsammans med övriga professioner på avdelningen samt tillsammans med ungdomarna. I rollen ingår även schemaplanering, kvalitetsuppföljning samt implementering och uppföljning av arbetsprocesser. Daglig arbetsuppgifter är att coacha avdelningens medarbetare i behandlingsarbetet samt i dokumentation, delta i behandlingskollegium, upprätta behandlingsplaner, följa upp behandlingsmål och upprätta slutanteckning samt följa upp dokumentation om interventioner. Du kommer att ha daglig kontakt med såväl medarbetare på avdelningen, som ungdomar. Vid avdelningsföreståndarens frånvaro har du även ansvar för att planera och leda arbetet på avdelningen och du har vid dessa tillfällen även behandlingsansvaret för ungdomarna. Du kommer även att arbeta med övergripande verksamhetsplanering och utveckling tillsammans med avdelningsföreståndaren. Chefsberedskap kan komma att ingå i tjänsten. I rollen ingår många kontakter både inom och utanför institutionen med bland annat behandlingspersonal, psykolog, lärare, sjuksköterska, socialtjänst samt ungdomarnas familj. I samband med att du påbörjar din anställning kommer du få ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med genuint intresse för ungdomsvård i kombination med socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du som söker tjänsten ska ha tidigare erfarenheter inom behandlingsarbete och det är fördelaktigt om du har erfarenhet från någon form av övergripande ansvar såsom exempelvis tjänstgöring med chefsberedskap. Vidare är det ett krav att du har goda kunskaper inom dokumentation och socialtjänstlagen. Har du dessutom kunskap inom lagen om särskilda bestämmelser om vård av unga ses det som fördelaktigt. Det är ett krav att du behärskar det svenska språket väl inom både tal och skrift samt att du har goda IT-kunskaper. Du måste också inneha B körkort. För att lyckas i rollen hos oss så bör du vara en person som utrycker en positiv attityd till arbetet, visar omdöme i ord och handling samt handlar i enlighet med fattade beslut. Det är viktigt att du kan planera, strukturera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt, väga samman komplex information, göra korrekta avvägningar och prioriteringar samt fatta snabba beslut. Vi tror också att du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter samt har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Slutligen bör du kunna kommunicera på ett tydligt samtidigt som du säkerställer att budskapet når fram, påminner och följer upp. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt önskemål. Anställningen kan komma att inledas med provtjänstgöring under 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-12 Referensnummer: 2.9.1-7030-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Amra Heldic
Avdelningsföreståndare
010-453 36 41
Håkan Karlsson
OFR
010-453 36 00

Jimmy Johansson
Seko
010-453 36 00

Johan Samuelsson
Saco-S
010-453 36 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.