Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vikariat biträdande avdelningsföreståndare som vill bidra till förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Fagared har plats för 59 pojkar i åldern 16-21 år omhändertagna enligt LVU eller dömda till LSU. Fem avdelningar ligger i Lindome 2 mil söder om Göteborg, en i Göteborgs stad, två i Marks kommun i Öxnevalla, Horred.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en biträdande avdelningsföreståndare till avdelning Fyren i Lindome som är en låsbar behandlingsavdelning med 7 platser för pojkar placerade enligt LVU särskilt inriktad mot pojkar som tillhör LSS personkrets 1. Som biträdande avdelningsföreståndare är du ansvarig för att arbetsleda avdelningen vid avdelningsföreståndarens frånvaro, fatta nödvändiga beslut och handleda behandlingspersonal i deras arbete. Du är ansvarig för att samordna behandlingsarbetet utifrån socialtjänstens uppdrag till avdelningen och SiS riktlinjer. Du samarbetar med behandlingsassistenter, pedagoger, psykologer samt hälso- och sjukvårdspersonal. Du ansvarar också för att upprätthålla kontakt samt löpande leda behandlings- eller samverkansmöten med socialtjänst och andra viktiga aktörer. Du ska tillsammans med avdelningsföreståndaren verka för att utveckla arbetet på avdelningen samt delta i avdelningsgemensamma möten och arbetsuppgifter. Som biträdande avdelningsföreståndare kan du komma att ingå i institutionens beredskapsgrupp som beredskapschef somliga kvällar och helger.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning som socionom eller högskoleutbildning på minst 180 hp inom beteendevetenskapligt område. Vidare krävs god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Vi vill att du har social kompetens, god samarbetsförmåga, är strukturerad och kan prioritera bland olika arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din förmåga till respekt, omtanke och tydlighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-12 Referensnummer: 2.9.1-4846-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johan Arvidson Rantatalo
Avdelningsföreståndare
010-4536371
Johnny Staal
ST
010-4536307

Catharina.Wikehult
Saco-S
010-4536404

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429


Övrigt

Övrigt: Provanställning tillämpas på alla nyanställningar inom myndigheten. För att få en anställning i myndigheten skall vandelprövningen inte innehålla några belastningar. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.