Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagoger, 100 % tillsvidare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. Renforsen tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Medverka till att avdelningsarbetet (i huvudsak på låst avdelning) kan utföras enl rutiner och medverka till klienternas trygghet och säkerhet. Vara uppmärksam på klientens mående och agera utifrån behov. Vi arbetar hela tiden motiverande och stöttande för att klienterna ska bibehålla drogfrihet och kunna gå vidare till andra vårdformer under LVM-tiden. Det ingår även praktiska sysslor såsom städ, kök och tvätt. Även delegering av medicin, dokumentation och resor med bil ingår.

Kvalifikationer

Minst examen från tvåårig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola med inriktning mot socialt/pedagogiskt arbete. Gärna högskoleexamen med motsvarande inriktning, t ex socionomexamen. God svenska i tal och skrift. B-körkort. Personlig lämplighet värderas högt.
Erfarenhet av missbruksvård, psykiatri och arbete på låst avdelning är meriterande, såväl som god förmåga och vana att hantera konflikter.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt ö.k.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-29 Referensnummer: A1146156
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jacob Jonsson
Avdelningsföreståndare
010 - 453 55 31
Louise Hägglund
SEKO
010 - 453 55 51

Marica Forsgren
Biträdande institutionschef
010 - 453 55 19
Cecilia Norman
ST-OFR
010 - 453 55 32

Merja Aahtila
Saco-s
010 - 453 24 09Övrigt

Övrigt: I dagsläget tar SiS LVM-hem enbart emot kvinnliga klienter. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. SiS tillämpar 6 mån provanställning. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här