Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska till SiS ungdomshem Tysslinge

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Tysslinge har två heltidsanställda sjuksköterskor för att säkerställa att ungdomarna får den sjukvård de har behov av. Huvuduppdraget innefattar bedömning av lättare åkommor och av vilka ungdomar som behöver träffa läkare, såväl utifrån somatiska som psykiatriska frågeställningar. Dokumentation sker i Take Care. Arbetsuppgifterna består av: - Samarbete med konsultläkare (allmän och psykiater) kring ungdomarnas hälsa. - Hälsosamtal med ungdomarna. - Ansvar för läkemedelshantering och delegering. - Sjukvård såväl utifrån mer akuta som planerade behov. - Deltagande i institutionens elevhälsoarbete, där exempelvis undervisning i sex- och samlevnad ingår. - Deltagande i egenkontroll, kvalitetssäkring och utveckling av hälso- och sjukvården på institutionen.

Kvalifikationer

Du ska: • Vara legitimerad sjuksköterska Meriterande: • Vidareutbildning inom skola, distrikt, psykiatri eller barn- och ungdom. • Arbete inom statlig verksamhet. • Arbete inom låsbar enhet/slutenvård. • Annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du är en trygg vuxen förebild för våra ungdomar och är mån om att arbeta i enlighet med myndighetens riktlinjer. Våra värdeord Respekt, Omtanke och Tydlighet genomsyrar uppdraget vilket ställer krav på ditt förhållningssätt och bemötande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och intresse för uppdraget.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillsvidareanställning, vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstid: Kontorstid, flextidsavtal tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-15 Referensnummer: 2.9.1-2703-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Albin Öhman
Biträdande institutionschef
010-453 42 02
Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Sofia Pettersson
HR-generalist
010-453 42 17
Mika Erkkonen
SEKO
072- 530 07 41

Pontus Poysti
SACO
010-453 42 90Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.