Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Administratör till SiS ungdomshem Sundbo

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Sundbo utanför Fagersta tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att bedriva vård för ungdomar med särskilda vårdbehov och tar emot pojkar som har dömts till sluten ungdomsvård (LSU).

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär bland annat av att arbete som central bemannare av våra 50 vikarier för Sundbos sju avdelningar, samt att hantera och registrera avvikelser och planera och strukturera scheman. Arbetet sker mestadels i programmen Netwic och Besched. Arbetet innebär även att hantera dagliga redovisningsfrågor och att stötta cheferna i ekonomiadministrativa arbetsuppgifter. Du arbetar även med löpande bokföring, avstämningar, kontering och handhavande i EFH, leverantörsreskontra, betalningar, kundreskontra samt fakturering. Du ingår i ungdomshem Sundbos HR-grupp som består av en administrativ chef, en HR-generalist samt två administratörer. Tillsammans arbetar ni fyra för hela institutionen, och ditt arbete kommer därav även att innebära en del personalfrågor.

Kvalifikationer

Du ska ha: - gymnasieexamen - erfarenhet av arbete med ekonomiadministration - erfarenhet från statlig verksamhet - erfarenhet av schemaläggning och bemanning av vikarier. Det är meriterande om du har: - erfarenhet av följande system: Besched, Primula och Netwic samt KIA/KAJ, Visma Proceedo och UBW-Citrix. Personliga egenskaper: - Du har mycket god administrativ förmåga - Du har god förmåga att utrycka sig i tal och skrift - Du har god förmåga och fallenhet att samarbeta och kommunicera - Du är prestigelös och har ett serviceintrikat arbetssätt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-17 Referensnummer: 2.9.1-2237-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Camilla Fammé
Tf administrativ chef
010-453 52 03
Johan Stadler
SACO
010-453 51 16

Torbjörn Israelsson
SEKO
010-453 51 24

Mikael Vuopio
OFR/ST
070-554 41 32


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.