Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Lärare som vill ge utsatta ungdomar lusten att lära, tillsvidaretjänst

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Ljungbacken tar emot pojkar i åldrarna 16 till 20 år. Institutionen ligger i Uddevalla.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en skicklig pedagoger till vår nybyggda gymnasieskola på Ljungbacken. Har du goda ämneskunskaper, är du bra på att motivera elever, ser elevers olikheter som pedagogiska utvecklingsmöjligheter och värdesätter relationsskapande arbete? Då kanske du är den vi söker. Vi kan erbjuda hög lärartäthet, teamarbete, goda läromedelsresurser samt pedagogisk och psykologisk handledning.

Kvalifikationer

Vi söker legitimerad lärare med behörighet i svenska, engelska, samhällskunskap geografi och historia. Du skall också ha kunskaper och utbildning som gör att du förutom ovanstående ämnen kan undervisa i delar på omvårdnadsprogrammet. Att du har goda kunskaper i MI och KBT ser vi som en självklarhet då vårt arbete bygger på detta. Du har stor erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd eller särskolan och god kännedom om neuropsykiatriska funktionshinder. B-körkort är ett krav. Stor vikt kommer att tas till personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Vi kommer att genomföra intervjuer 21 och 22 juni 2021 så då förväntar vi oss att du är tillgänglig. Provanställning 6 månader tillämpas. Semestertjänst.

Ansökan

Ansök senast: 2021-06-15 Referensnummer: 2.9.1-3836-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jeanette Mellqvist
Rektor
010-453 6681
OFR: Stefan Eriksson

072-553 6131

SACO: Gunnar Albinsson

072-529 15 34

SEKO: Pär Cardesjö

010-453 6620


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här