Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Statens institutionsstyrelse söker en Biträdande avdelningsföreståndare till Eknäs i Enköping

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Eknäs tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande avdelningsföreståndare, arbetar du på en avdelning med cirka 15 anställda och med plats för 6 eller 8 ungdomar. Avdelningsföreståndaren är ansvarig för ungdomarnas vård, behandling och utredning. Vidare har denne personal, arbetsmiljö och ekonomiansvar, samt ansvarar också för verksamhetsplanering och att den uppföljs. Den biträdande avdelningsföreståndaren roll är att biträda avdelningsföreståndaren i ovan redovisade arbetsuppgifter och att vara ersättare för avdelningsföreståndaren, vid dennes frånvaro. Institutionschefsberedskap, enligt separat schema, kan komma att ingå i den biträdande avdelningsföreståndarens arbetsuppgift. Vi arbetar utifrån våra värdeord: Respekt, Omtanke och Tydlighet

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en varm empatisk person som drivs av en stark inre glöd och vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du ska kunna leda och fördela och planera din dag och samtidigt ha förmågan att hantera tvära kast mellan arbetsuppgifter från administrativt till mer arbetsledande. Det är viktigt att du kan hantera situationer som kan upplevas stressande och krävande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Sista ansökningsdag är den 6 oktober 2020. Tillträde: 1 januari 2021 eller enligt överenskommelse Provanställning tillämpas Referensnummer: 04285-2020 Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-06 Referensnummer: 04285-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Zdravko Miholic
Institutionschef
010-453 26 01
Marita Torén
Saco
0104532674

Ann-Kristin Södergren
SECO
0104532667

Carlos Stubing Carrasco
OFR/ST
0104532640


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här