Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS LVM-hem Östfora söker sjuksköterska tillsvidare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Östfora i Järlåsa nordväst om Uppsala tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk störning. Vi har särskild kompetens med för medicinsk omvårdnad och har i uppdrag att bedriva vård för klienter med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en sjuksköterska med vidareutbildning i psykiatri. Du som sjuksköterska är med och planerar, genomför och utvärderar beslutade omvårdnadsinsatser/interventioner Du arbetar i team och samarbetar med patienten, kollegor, konsultläkare, konsultpsykolog utifrån fastställd behandlingsplan och våra riktlinjer. Vi arbetar nära patienten och samarbetar med andra vårdgivare/samhällsinstanser samt med närstående. Vi arbetar i en stimulerande arbetsmiljö där ingen dag är den andra lik Sjuksköterskan dokumenterar i patientjournalsystemet Take Care och ansvarar för hälso- och sjukvårdens avvikelserapportering. Förutom omvårdnad och läkemedelshantering rymmer ditt jobb allt från stödjande samtal till akuta insatser. Tjänsten är underställd avdelningsföreståndare

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska Vi söker en person som förstår sin roll i helheten och kan vara med och leda arbetet i rätt riktning. Du är trygg i att ta initiativ och kan sätta igång aktiviteter på ett strukturerat och effektivt sätt för att uppnå resultat. Vi ser även att du i yrkesmässiga sammanhang kan skapa och upprätthålla relationer. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med människor med psykiatrisk/somatisk och missbruks problematik, samt vill vara med och utveckla vår verksamhet. Meriterande är om du har tidigare yrkeserfarenhet av psykiatrisk vård och missbruksvård. Förutom omvårdnad och läkemedelshantering rymmer ditt jobb allt från stödjande samtal till akuta insatser. Vi söker dig som är flexibel och lösningsfokuserad och har god samarbetsförmåga. Tjänsten kräver B-körkort och tillgång till bil.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse Urval sker under pågående rekrytering Provanställning tillämpas

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-23 Referensnummer: 03045-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Eva Lind-Dahlén
HR-generalist
010-4536007
Merja Aahtila
Representant Saco-S
010-4532409

Gudrun Ekström
Avdelningsföreståndare
010-4536012
Erika Wallén
Representant OFR
010-4536000 vxl

Catarina Liljegren
Institutionschef
010-4536001
Nicole Leiringer
Representant SEKO
010-4536008
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi begär alltid utdrag ur Polismyndighetens misstanke och belastningsregister.