Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Fastighetsskötare 80%

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS LVM-hem Älvgården arbetar utifrån uppdrag av socialtjänsten för omhändertagande enligt lagen om vård av missbrukare, LVM. Vår målgrupp är män med alkohol- eller drogberoende, samt män med dubbeldiagnos. I Älvgårdens verksamhet ingår avgiftning/abstinensbehandling, utredning- och motivationsarbete.

Arbetsbeskrivning

I din roll som fastighetsskötare ansvarar Du för allt inre underhåll i våra lokaler och innehar kontakt med fastighetsägare, entreprenörer, leverantörer, personal och våra klienter. Du genomför inrapportering av felanmälningar till fastighetsägaren och utför mindre reparationer av inventarier, låsanordningar och lokaler. Du är anläggningsskötare för institutionens brand- och överfallslarm och Du ansvarar för att kontroller av dessa larm utförs enligt myndighetens anvisningar och dokumenterar samt sammanställer dessa årligen. I rollen ingår även ett miljösamordnaransvar. Du administrerar våra IT-/telefoni- och passersystem och ansvarar även för skötsel, service och underhåll av institutionens bilar. Du ska kunna planera och prioritera dina insatser utifrån verksamheternas behov och du ska delta i skyddsronder och brandtillsyner. Administrativa arbetsuppgifter förekommer.

Kvalifikationer

Yrkeshögskoleutbildning eller gymnasiekompetens inom något av följande områden: bygg, vvs, ventilation, styr- och reglerteknik alternativt el behörighet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget. Du är serviceinriktad och praktiskt lagd med ett bra ordningssinne och har ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har en god förmåga att arbeta självständigt. Vi ser också att Du är flexibel, lyhörd, initiativrik och ambitiös och innehar ett serviceinriktat arbetssätt med en god samarbetsförmåga. Du är en van IT-användare och Du kommer att hantera bland annat frågor i vårt system för felanmälan. I övrigt är Du intresserad av teknik och den digitala utvecklingen som sker och besitter goda kunskaper gällande IT-och nätverk. Tjänsten ställer krav på en god förmåga att ta egna initiativ i det dagliga arbetet och att arbeta självständigt och strukturerat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, då Du har mycket kontakt med våra klienter och personal. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. Körkort med lägst B-behörighet är ett krav för tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-28 Referensnummer: 2.9.1-02596-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lise-lott Evaldsson
Tf Institutionschef
010-453 70 11
Saco-S Merja Aahtila

010 - 453 24 09

OFR Mikael Vuopio

010 - 453 48 30

Seko Rolf Lindqvist

010 - 453 57 97


Övrigt

Övrigt: Tillträde sker efter överenskommelse. Vi kallar löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden. Vid anställning kommer ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att begäras hos Rikspolisstyrelsen. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Av administrativa skäl kan vi inte ta emot ansökningar via mejl eller vanlig post. Vi hänvisar till vårt e-rekryteringsförfarande för att kunna hantera ansökningarna på ett snabbt och säkert sätt.