Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Margretelund söker Studie och yrkesvägledare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Margretelund har 39 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Brinner du för ungdomars rätt till utbildning och vill arbeta med ungdomar som behöver få hjälp att hitta vägen till ett bra vuxet liv? SiS ungdomshem Margretelund söker en utbildad studie- och yrkesvägledare som förutom sedvanliga studie- och yrkesvägledaruppgifter vill verka för att underlätta elevernas övergångar mellan SiS skola och extern skola. SiS har ansvar för alla inskrivna ungdomars utbildning oavsett problematik eller placeringsform. Alla ungdomar som vistas på ungdomshemmet ska få den utbildning de behöver och har rätt till. I dagsläget består skolan på SiS ungdomshem Margretelund av 14 lärare, en studie-och yrkesvägledare samt en rektor. Skolan är i stark utveckling och prioriteras högt inom myndigheten. Lidbeckska skolan utgör en egen enhet där vi i samarbete planerar, undervisar, utvärderar och utvecklar skolarbetet på institutionen. Vi jobbar nära ungdomarna och har en positiv anda i både arbete och relation. SiS ungdomshem Margretelund har akut-, utrednings och behandlingsplatser. Ungdomarna är omhändertagna enligt 3 § och 6 § LVU. Ungdomarna är placerade i Lidköping och Gudhem. Skolverksamheten inom SiS följer samma författningar som övriga skolväsendet, förutom att det med hänsyn till eleven får ske nödvändiga avvikelser i undervisningen.

Kvalifikationer

Vi söker en studie- och yrkesvägledare med erfarenhet från grund- eller gymnasieskolan som vill arbeta i en annorlunda och spännande verksamhet. Erfarenhet av arbete inom Introduktionsprogrammet eller med ungdomar i behov av särskilt stöd är meriterande. Som studie- och yrkesvägledare är din huvudsakliga uppgift att vägleda eleverna till fortsatta studier, praktik eller alternativa vägar ut i arbetslivet. Vi söker dig som är trygg i din roll, har ett professionellt förhållningssätt och är mån om att bygga goda relationer. Du utmanas av att möta elever med olika behov och förutsättningar och du bör ha en god förmåga att motivera och visa på möjligheter. För att trivas i rollen är det viktigt att du är flexibel och har goda kommunikativa färdigheter eftersom tjänsten innebär samverkan både inom SiS och med andra professionella i nätverken kring ungdomarna. Som studie- och yrkesvägledare medverkar du till att möjliggöra kontinuitet i elevernas skolgång, både när de placeras på SiS och då de flyttar ut. Arbetet innebär även att vara ett stöd för och leda lärargruppen i skolans vida/generella vägledningsuppdrag. B-körkort krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde 2022-01-10 eller efter överenskommelse Vi tillämpar provanställning

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-29 Referensnummer: 06007-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Andreas Vendelholt
Rektor
010-453 35 00
Axel D'Angelo Gentile
SACO
010-453 35 00

Martin Rapp
SEKO
010-453 27 98

Monica Gillgren
OFR
010 453 35 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. SiS begär ut ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret inför anställning. Intervjuer kommer att ske löpande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här