Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Rektor, tillsvidaretjänst

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Ljungbacken tar emot pojkar i åldrarna 16 till 20 år. Institutionen ligger i Uddevalla.

Arbetsbeskrivning

Som rektor på SiS ungdomshem Ljungbacken har du ett livsviktigt uppdrag där du ansvarar för skolverksamheten. Du rapporterar till institutionschefen, har personal-, ekonomi-, resultat - och arbetsmiljöansvar samt ingår i institutionens ledningsgrupp. Rektor har det övergripande ansvaret för den pedagogiska utvecklingen av skolan och att undervisningen riktas mot de nationella skolmålen. Majoriteten av eleverna hos SiS har haft tidigare problem i skolarbetet och har stora behov av att kompensera för bristande skolgång. SiS skola har därför en viktig roll inom institutionsvården. Vi arbetar utifrån våra värdeord Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Kvalifikationer

Arbetet som rektor inom SiS kräver att du är strukturerad och tydlig i ditt ledarskap. Uppdraget kräver ett gott samarbete både inom institutionen som med våra samarbetspartners, t ex de kommunala skolverksamheterna. Att kunna se till hela institutionens bästa är också en viktig del. Du behöver besitta god förmåga att skapa respektive bibehålla goda relationer samt att engagera din personal och skapa förutsättningar för ett arbetsklimat präglat av delaktighet, utveckling och arbetsglädje. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska ha: - lärarexamen - erfarenhet av arbete i en skolledande befattning - drivit pedagogiskt utvecklingsarbete och systematiskt kvalitetsarbete - erfarenhet av pedagogiskt arbete Det är meriterande om du har: - genomgått rektorsutbildning - specialpedagogisk kompetens - arbetat med elever i behov av stöd - arbetat med ungdomar i institutionsvård - arbetat med informations- och kommunikationsteknologi (IKT) inom utbildning

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-24 Referensnummer: 2.9.1-5804-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Marcus Sundberg
Institutionschef
010-453 6601
OFR: Stefan Eriksson

072-553 61 31

Niklas Olausson
Bitr. institutionschef
010-453 6602
SACO: Gunnar Albinsson

072-529 15 34

SEKO: Pär Cardesjö

010-453 6620Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här