Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssamordnare på SiS LVM-hem Lunden

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Lunden tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk i kombination med psykisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Planera och genomföra programverksamheter tillsammans med övriga programledare vid alla avdelningar inom institutionen. Inhämta kunskaper och implementera samtliga obligatoriska behandlingsmetoder inom SiS LVM-vård: ÅP, ACT, ESL, MI och TMO tillsammans med övriga programledare. Följa upp utförda antalet KBM insatser vid institutionen med redovisning till ledningsgruppen regelbundet. Utföra enskilda samtal med klienter individuellt och/eller i grupp. Arbetstider för behandlingssamordnare inom SiS kan vara oregelbunden enligt schema eller dagtid beroende på verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Lämplig högskoleutbildning såsom socionom, beteendevetare eller annan likvärdig högskoleutbildning, alternativt 2-årig yrkeshögskola med gedigen erfarenhet av programverksamhet. Kunskaper och färdigheter -Erfarenhet av att bedriva motivations- och behandlingsarbete enskilt och/eller i grupp -God svenska i tal och skrift -B-körkort Egenskaper och förmågor -Motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring -Förmåga att samverka med andra -Förmåga att skapa engagemang och delaktighet -God kommunikativ förmåga -Stresstålig -Relationsskapande Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi begär alltid utdrag ur Polismyndighetens misstanke- och belastningsregister. Vi tillämpar provtjänstgöring.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-07 Referensnummer: Dnr 2.9.1-7142-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Laila Siljedahl
Institutionschef
010-453 3001
Helen Eriksson
OFR
010-453 3091

Mats Jonsson
Bitr institutionschef
010-453 3002
Hans Jarlstad
SACO
010-453 3024

Patrik Riborg
SEKO
010-453 3040Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.