Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

HR-generalist till SiS ungdomshem Sundbo

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Sundbo utanför Fagersta tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att bedriva vård för ungdomar med särskilda vårdbehov och tar emot pojkar som har dömts till sluten ungdomsvård (LSU).

Arbetsbeskrivning

Som HR-generalist på Sundbo arbetar Du brett inom HR-området. Du stöttar institutionens chefer och medarbetare i alla slags frågor som berör HR. Du arbetar med arbetsmiljöfrågor, rehabilitering, bemannings- och rekryteringsarbete, ansvarar för vikarier, avtalsfrågor med mera. Denna HR-funktion kräver en hög tillgänglighet, stor noggrannhet och ett bra bemötande. Du ingår i ungdomshem Sundbos HR-grupp som består av en administrativ chef, en HR-generalist samt två administratörer. Tillsammans arbetar ni fyra för hela institutionen.

Kvalifikationer

Du ska ha: - akademisk examen om minst 180 hp inom samhälls- eller beteendevetenskap, eller annan inriktning arbetsgivaren finner lämplig - erfarenhet av HR-arbete inom statlig förvaltning Det är meriterande om du har: - erfarenhet i följande system: Visma recruit, Primula, Besched Netwic och Winlas. Personliga egenskaper: - Du har en god samarbetsförmåga - Du har en god initiativförmåga och kan arbeta självständigt - Du är flexibel och kan arbeta med flera frågor samtidigt - Du är administrativt driven och är noggrann - Du har en god kommunikationsförmåga - Du trivs med en nära kontakt med verksamheten och vill arbeta både operativt och strategiskt i samarbete med andra. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-17 Referensnummer: 2.9.1-2236-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Camilla Fammé
Tf administrativ chef
010-453 52 03
Johan Stadler
SACO
010-453 51 16

Torbjörn Israelsson
SEKO
010-453 51 24

Mikael Vuopio
OFR/ST
070-554 41 32


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.