Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS Ungdomshem Ljungaskog söker Behandlingsassistent natt 67%

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor i åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Struktur och gränser är en grundförutsättning med den ungdomsgrupp som vi dagligen arbetar med. Förmåga att skapa kontakt med ungdomarna, ge dem ett gott omhändertagande och motivera dem till förändring är centralt i verksamheten. Att vara en trygg vuxen med högt säkerhetstänk samtidigt omhändertagande av våra ungdomar inför natten. Tjänsten gäller på en behandlingsavdelning för flickor. Vi tycker det är ett krävande arbete, men också oerhört stimulerande, glädjefyllt och omväxlande. Vi har en god stämning i personalgruppen och söker nu en positiv medarbetare som vill arbeta hos oss.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant utbildning för att arbeta med ungdomar och behandling. Exempel på adekvat utbildning är YH/KY utbildning eller annan jämförbar 2 årig eftergymnasialutbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Du skall ha mycket god förmåga att arbeta i team tillsammans med flera olika yrkesgrupper men också kunna möta våra ungdomar individuellt. för nattjänsten gäller att Du måste kunna arbeta mycket självständigt. Erfarenhet av behandlingsarbeta med ungdomar och/eller erfarenhet från psykiatri, socialtjänst, kriminalvård eller andra miljöer med utsatt ungdomar är meriterande. Nyfikenhet och lust att jobba med tvångsvård och de utmaningar som det innebär. De ungdomar du kommer att möta kan ha ett stort motstånd mot förändring varför din förmåga att se bortom detta och bedriva ett kontinuerligt och tålmodigt arbete behöver vara stor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort (B) krävs. Utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister kommer att föregå anställning. Vi tillämpar provanställning 6 månader. Intervjuer kan komma att genomföras löpande så Du som är intresserade vänta inte med att söka.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Efter övernskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-09 Referensnummer: 2020-05
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Shahad Nordén
Avdelningsföreståndare
010/453 73 31
Martin Rapp, Seko
Behandlingsassistent
0104532798

Marie Eriksson
Facklig representant för OFR
0104537300

Gunnar Albinsson
Ordförande Saco
010/453 63 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.