Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska SiS LVM-hem Gudhemsgården

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM-hem Gudhemsgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk.

Arbetsbeskrivning

Vill du ingå i ett behandlingsteam med andra yrkesgrupper och skapa livsviktig förändring för utsatta människor? Då är jobbet som sjuksköterska hos oss något för dig. Som sjuksköterska på SiS LVM-hem Gudhemsgården har du ett stimulerande, självständigt och utmanande arbete där du gör skillnad för vuxna män med missbruksproblem, med samtidigt somatisk och psykiatrisk problematik. Förutom omvårdnad och läkemedelshantering rymmer ditt jobb allt från stödjande samtal till akuta insatser. Du får arbeta med erfarna engagerade kollegor där du är en del av ett behandlingsteam på institutionen. Vi arbetar med personcentrerad vård där individen är i fokus. Du får arbeta med de mest utsatta och i mötet med dessa kan DU göra skillnad.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet. Tidigare arbete inom akutsjukvård, psykiatri eller missbruksvård är meriterande. Specialistutbildning inom psykiatrisk vård är meriterande. Gärna tidigare erfarenhet av att möta utsatta människor. Dina personliga egenskaper är viktiga och vi söker dig som brinner för att jobba med de mest utsatta samhället, har en humanistisk människosyn, gott bemötande, positivgrundinställning och god samarbetsförmåga. Du är tydlig, stabil, flexibel, stresstålig och kan sätta gränser. Vi ser också det som en viktig egenskap att vara lösningsfokuserad. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du delar Gudhemsgårdens grundläggande värderingar om människosyn, respekt för individen och en tro på människans vilja och möjlighet till utveckling och förändring. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse. Provanställning sex månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-14 Referensnummer: 2.9.1-6272-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Carolin Stenberg
Institutionsansvarig sjuksköterska
010-453 62 38
Jimmy Hägg
Företrädare SEKO
010-453 62 12

Ulrika Hermansson
Institutionschef
010-453 62 01
Merja Aahtila
Saco-s
010-453 24 09

Stefan Eriksson
Vice ordförande ST/OFR
072-553 61 31Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.