Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog LVU missbruksavdelning Kornhall tillsvidareanställning

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Arbetsrollen som behandlingspedagog på avdelning Kornhall syftar till att ge våra placerade ungdomar (pojkar 16-21 år med indexplaceringsorsak missbruk) god omvårdnad, omsorg samt motivera till hållbar förändring över tid. Behandlingsplaneringen utgår från varje enskild ungdoms behov tillsammans med socialtjänstens uppdrag till avdelningen. Arbetet vilar på en tydlig värdegrund med ömsesidig respekt och förtroende där man tillsammans med ungdomen arbetar med tydliga mål och syften för att ge ungdomen verktyg och strategier kring de aktuella områden som det är fokus på under ungdomens placeringstid. Som behandlingspedagog på Kornhall är du stödperson med ansvar för en alternativt flera ungdomar där du samverkar med ungdomens familj/nätverk, socialtjänstens handläggare samt andra myndigheter och kontakter. I arbetsuppgifterna ingår att bedriva behandling och programverksamhet, dokumentera journalanteckningar, revidera behandlingsplaner samt utlåtanden gällande ungdomar, vilket innebär att du skall kunna hantera att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Det är meriterande med ytterligare språk i skrift och tal. Tiden med ungdomarna skall ha tydliga mål och syften vilket innebär att man utför strukturerade aktiviteter under arbetspassen tillsammans med ungdomen, både enskilt och i grupp.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet inom ramen för ditt arbete. Du har tidigare erfarenhet av arbete på institution. En trygg och säker arbetsmiljö innebär att du har ett etiskt förhållningssätt gentemot ungdomar och kollegor, är trygg i rollen som tjänsteman och innehar sunt säkerhetstänk utifrån våra riktlinjer och särskilda befogenheter. För att trivas på Kornhall är du prestigelös, trygg, har humor tillsammans med förmågan att se lösningar i olika sammanhang. Tillsammans med dina kollegor kan du ställa om snabbt vid behov och är en i arbetsgruppen utan att släppa din ansvarsroll som vuxen förebild för våra ungdomar. Lämplig utbildningsbakgrund är socionom, beteendevetare, behandlings eller socialpedagog alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig, där minst 2 års eftergymnasial examina är skall krav. Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av familj och nätverksarbete, programledare inom ÅP, ART, ACT, PULSE eller beroendeterapeut.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-09 Referensnummer: 2.9.1-5915-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
sonny nordlander
bitr: avdelningsföreståndare
0104533292
Cecilia Vikberg
OFR
0104533240

Magnus Ekström
SACO
010-453 32 66

Thomas Lindmark
SEKO
010-453 3252


Övrigt

Övrigt: Vandelsprövning görs vid alla nyanställningar inom myndigheten. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas. Endast ansökningar via offentliga jobb. Kontakt via rekryteringsföretag undanbedes vänligen men bestämt. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här
Informationssida om SIS statensinstitutionsstyrelse