Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Statens institutionsstyrelse SiS söker en Förvaltningsledare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 270 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndighetens ca 4000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Till huvudkontorets enhet för verksamhetsstöd söker vi en förvaltningsledare med uppdrag att leda och samordna arbetet med SiS verksamhetssystem. Enheten har nio medarbetare som tillsammans med SiS vård- och behandlingsenhet och forsknings- och utvecklingsenhet utgör SiS avdelning för utveckling av vård- och behandling. Enheten för verksamhetsstöd arbetar enligt förvaltningsstyrningsmodellen pm3. Modellen baseras på en samverkan mellan verksamhet och IT. Som förvaltningsledare ansvarar du för att leda och samordna förvaltningsarbetet inom ramen för överenskomna förvaltningsplaner. I din roll ingår att leda och samordna arbetet för sju systemförvaltare. Du är även kravställare och beställare av tjänster mot IT-utveckling, drift och support. I nära samarbete med förvaltningsobjektets styrgrupp och objektägare, ansvarar du för att beställda förvaltningsuppdrag planeras, utförs och följs upp. Förvaltningsarbetet omfattar både vidmakthållande och vidareutveckling av samtliga objekt och system på enheten. Av den anledningen är det viktigt att ha en helhetssyn över verksamheten.

Kvalifikationer

Du ska ha: • relevant högskoleutbildning, t.ex. civilingenjör eller systemvetare, alternativt har du motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt • tidigare erfarenhet av att vara uppdragsledare Du bör ha: • kunskap om förvaltningsstyrning och särskilt pm3 • erfarenhet av agil projektledning • tidigare erfarenhet av att leda grupper Vi söker dig som har en god förmåga att strukturera ditt arbete och är noggrann och kvalitetsmedveten. Du tar gärna initiativ samtidigt som du är stresstålig, vilket innebär att du självständigt kan driva och slutföra arbetsuppgifter mot angiven tidsgräns. Du är kundfokuserad och samarbetar med andra på ett smidigt och lyhört sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Enligt överenskommelse SiS tillämpar provanställning om sex månader

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-26 Referensnummer: 2.9.1-4392-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ahmad Mari
Enhetschef
010 - 453 40 61
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09

Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.