Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Ljungaskog söker administratör med inriktning personal och löner

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor i åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

I rollen som administratör på SiS ungdomshem Ljungaskog arbetar du främst med personaladministration och löpande uppgifter kopplade till vår lönecykel, till exempel bevakningslistor, fellistor, frånvaroadministration, skulder, registrering av anställningar och tillägg/avdrag. Du är ett stöd för medarbetare och chefer på hela institutionen och bistår i uppföljning och utvärdering inom det personaladministrativa området. Utöver detta ser vi gärna att våra medarbetare är med och utvecklar våra processer och arbetssätt för att vi ska kunna ge den bästa servicen och på ett effektivt sätt stötta kärnverksamheten; våra akut- utrednings- och behandlingsavdelningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränga dig för att leverera lösningar. Du arbetar bra tillsammans med kollegor och är duktig på att nätverka och skapa professionella relationer. I ditt arbete är du noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard, samt har förmågan att lösa komplexa problem. SiS värdeord; respekt, omtanke och tydlighet genomsyrar ditt bemötande. Du behöver ha utbildning till lönespecialist vid Yrkeshögskola, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet av personaladministration och lönehandläggning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du behöver även ha god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift samt vana att arbeta i olika datorsystem. Det är meriterande om du har ytterligare utbildning inom arbetsrätt eller personalvetenskap, erfarenhet av personalsystemen Primula, Winlas och Besched, erfarenhet av personalarbete inom offentlig sektor samt erfarenhet av arbete med statliga kollektivavtal och löneprocesser.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-03 Referensnummer: 2020-03
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Patrik Jansson
Institutionschef
010/453 73 01
Marie Eriksson
Facklig representant för OFR
0104537300

Martin Rapp
Facklig representant för Seko


Gunnar Albinsson
Facklig representant för SACOÖvrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi tillämpar provanställning om 6 månader och vid eventuell anställning begär vi utdrag ur Polisens misstanke- och belastningsregister.