Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Rebecka på Ekerö söker behandlingsassistenter för tim- och sommarvikariat

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Rebecka tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Rebecka består av fyra avdelningar: akut-, utredning-, behandlings- och motivationsavdelning. Som behandlingsassistent på SiS ungdomshem Rebecka har du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med ungdomarna. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för ungdomarna. För att möjliggöra denna miljö är det viktigt att skapa och bibehålla en tydlig struktur på avdelningen gällande exempelvis förhållningssätt, rutiner och regler. Det är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med ungdomar som befinner sig i kris, är mycket utsatta och ibland utagerande. Det är många gånger ett krävande arbete men också oerhört stimulerande, glädjefyllt och omväxlande! En annan viktig uppgift är att samarbeta med verksamhetens skola. Dokumentation är en del av det dagliga arbetet samt löpande samverkan och kommunikation, både internt och externt. Arbetsuppgifterna varierar och kan till exempel vara olika aktiviteter på eller utanför avdelningen, enskilda och gruppsamtal samt vara ungdomarna behjälplig med praktiska göromål. Då vi är en dygnet runt verksamhet kommer arbetstiderna variera och du bör kunna arbeta dag, kväll, helg samt eventuellt natt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som med kort varsel kan arbeta på vår institution och vara behjälplig med att utföra arbetsuppgifter inom den dagliga omvårdnaden. Vi söker även dig som kan vikariera under sommaren. Du behöver vara bekväm med att arbeta motiverande och stödjande i vardagen samt ha en god förmåga att sätta gränser. De ungdomar du kommer att möta på SiS ungdomshem Rebecka kan ha ett stort motstånd till förändring och du behöver som person ha en god förmåga i att bedriva ett kontinuerligt och tålmodigt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Våra värdeord: respekt, omtanke och tydlighet ska genomsyra vårt bemötande i alla situationer. Vi söker dig som har relevant utbildning inom socialt arbete alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna studerande inom det sociala, pedagogiska och psykologiska området eller motsvarande. I arbetet ingår arbetsuppgifter som kräver biltransport varför det är ett krav att du har B-körkort. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Arbetsgivaren begär utdrag från Polismyndighetens register före anställning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Tillträde: enligt överenskommelse. Ansökan avser både timanställning och sommarvikariat.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-16 Referensnummer: 2.9.1-389-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 15 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Damir Tomic
Biträdande institutionschef
010-4532402
Merja Aahtila
SACO
010-453 24 09

Jenny Larsson
OFR
010-453 24 40

Mika Erkkonen
SEKO
010-453 52 12


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi har ett kontinuerligt behov av att anställa timvikarier och rekryterar därför löpande under ansökningstiden. Möjligheten till förlängning efter sommaren finns.