Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vi söker En avdelningsföreståndare till vår akut- och utredningsavdelning Hovdala

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Hässleholm tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som avdelningsföreståndare är det din uppgift att driva, utveckla, organisera och följa upp arbetet på avdelningen. Du ansvarar för ungdomarnas vård och behandling under deras vistelse och ser till att behandlingsplaner säkras och efterföljs. Du är också ansvarig för att dokumentationen uppfyller myndighetens riktlinjer och krav. Då avdelningen är ny har du också fokus på medarbetarna, sätter rutiner och strategier samt utvecklar en stabil och fungerande arbetsgrupp. Som avdelningsföreståndare är du direkt underställd institutionschefen och har ett delegerat ansvar gällande personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du ingår i institutionens ledningsgrupp och ska förutom avdelningsansvar verka för institutionens utveckling. Du ingår också i institutionens chefberedskap enligt rullande schema. Du är chef för 12 behandlingsassistenter, en biträdande avdelningsföreståndare samt timanställd personal.

Kvalifikationer

Vi söker dig med intresse för ungdomsvård och påvisat gott ledarskap. För tjänsten krävs att du har minst en treårig akademisk utbildning inom samhälls-, vård- och beteendevetenskap. Till exempel socionom eller beteendevetare. Du ska ha chefs- och arbetsledarerfarenhet inom socialt arbete samt ha kunskaper om gällande lagstiftning, särskilt LVU och särskilda befogenheter. B körkort är ett krav. Inför anställning tas utdrag ur Rikspolisstyrelsens misstanke- och belastningsregister.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-25 Referensnummer: A1060204
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sverker Göransson
Institutionschef
010-453 53 01
Andreas Gustafsson
Saco-s
+46104535322

Magnus Nilsson
OFR
010-4535307

Stefan Hasselfors
seko
010-453 64 29


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person och ledare är du trygg och tydlig i din roll. Ditt förhållningssätt genomsyras av struktur, engagemang, beslutsamhet och uthållighet. Du uppvisar goda förmågor i att vara flexibel och stresstålig. Du behöver också ha god förmåga att samarbeta med både interna och externa aktörer. Allt arbete utgår från våra värdeord Respekt, Omtanke, Tydlighet. Vad erbjuder SiS dig? Statens institutionsstyrelse erbjuder dig en trygg anställning med bra förmåner, bland annat upp till 35 semesterdagar och goda utvecklings- och fortbildningsmöjligheter.