Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sommarvikarierande behandlingspersonal till LVM-hem Rällsögården, Ref 2040

Arbetsplatsbeskrivning

SiS LVM-hem Rällsögården ligger i Ljusnarsbergs kommun, 8 mil norr om Örebro och 1,5 mil söder om Kopparberg. Vår målgrupp är män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, ibland med viss psykiatrisk problematik.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu vikarierande och timvikarierande behandlingspedagoger och behandlingsassistenter för vård- och behandlingsarbete till SiS LVM-hem Rällsögården under sommaren 2022 (juni-aug). Vi söker personal till både dag- och nattjänstgöring på schema samt som timvikarier. Vikariaten på schema dagtid/kväll omfattar 100% tjänstgöring och tjänsterna på natten omfattar 94% tjänstgöring. Vill du vara med och skapa livsviktig förändring utifrån våra värdeord respekt, omtanke och tydlighet så är det just dig vi söker! Som behandlingspersonal på Rällsögården jobbar vi utifrån Lag (1988:870) om vård av missbrukare och det uppdrag som det innefattar. Vi jobbar med att bygga trygga relationer men också att arbeta med utvalda och väl fungerande behandlingsmetoder. I arbetet som behandlingspersonal deltar man i den dagliga verksamheten, arbetsuppgifterna varierar och innehåller bl.a. motivationsarbete, genomföra samtal enskilt eller i grupp, genomföra resor, dokumentation, utföra avdelningsarbete som städ och tvätt samt vara klienten behjälplig med praktiska göromål. För ytterligare beskrivning av arbetsuppgifterna vänligen kontakta Linnea Allén på 010-453 57 21 eller Felicia Sandberg på 010-453 57 07

Kvalifikationer

Kompetenskrav behandlingsassistent: - Utbildningskrav Lägst avklarad gymnasieutbildning. Erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, t.ex. arbete inom psykiatri eller inom LSS omsorg. - Kunskaper och färdigheter God svenska i tal och skrift B- körkort Egenskaper och förmågor Motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. Förmåga att skapa engagemang och delaktighet Förmåga att samverka med andra God kommunikativ förmåga Stresstålig Relationsskapande Kompetenskrav behandlingspedagog: - Utbildningskrav Lägst examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. Vid omvårdnadsarbete av hälso- och sjukvårdskaraktär kan nämnda krav ersättas med yrkesutbildning till undersköterska eller mentalskötare i kombination med flerårig yrkeserfarenhet. - Kunskaper och färdigheter God svenska i tal och skrift B- körkort Egenskaper och förmågor Motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. Förmåga att skapa engagemang och delaktighet Förmåga att samverka med andra God kommunikativ förmåga Stresstålig Relationsskapande Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Före anställning begär arbetsgivaren utdrag från polisens misstanke- och brottsregister.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-06 Referensnummer: Dnr: 2.9.1-573-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Linnea Allén
Avdelningsföreståndare
0104535721
Merja Aahtila
Facklig förtroendeman Saco
010-4532409

Felicia Sandberg
HR-administratör
010-453 57 07
Rolf Lindqvist
Facklig förtoendeman SEKO
010-4535797

Daniela Dahlström
Avdelningsföreståndare
010-453 57 41
Thord Jansson
Facklig förtoendeman OFR
010-4534181
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här