Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Lärare, tillsvidaretjänst.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Ljungbacken tar emot pojkar i åldrarna 16 till 20 år. Institutionen ligger i Uddevalla.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en skicklig pedagog till vår gymnasieskola på Ljungbacken. Har du goda ämneskunskaper, är du bra på att motivera elever, ser elevers olikheter som pedagogiska utvecklingsmöjligheter och värdesätter relationsskapande arbete? Då kanske du är den vi söker. Vi kan erbjuda hög lärartäthet, teamarbete, goda läromedelsresurser samt pedagogisk och psykologisk handledning.

Kvalifikationer

V söker leg. lärare med behörighet i språkämne i kombination med något annat ämne. Har du erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd och god kännedom om neuropsykiatriska funktionshinder är det meriterande, liksom specialpedagogisk kompetens. B-körkort är ett krav. Stor vikt kommer att tas till personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kommer ske löpande. Provanställning 6 månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-19 Referensnummer: 5090-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jeanette Mellqvist
Rektor
010-453 6681
OFR: Stefan Eriksson

072-553 61 31

SEKO: Margareta Wendel

010-453 6640

SACO: Gunnar Albinsson

072-529 15 34


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.