Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

behandlingssekreterare/ utredningssekreterare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning och två behandlingsavdelningar för pojkar samt två behandlingsavdelningar för flickor. Vi har också en egen skola där eleverna kan komplettera sina grundskolebetyg.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingssekreterare med utredningsansvar ansvarar du för varje enskild utredning. Du ansvarar för att socialtjänsten preciserar ett utredningsuppdrag och att utredningens alla delar genomförs. Du leder även möten med socialtjänsten. Utredningsteamet samarbetar under arbetets gång och du utför själva nätverksdelen. Du sammanställer slutligen utredningen skriftligt och formulerar det skriftliga utredningsutlåtandet vilket mynnar ut i en rekommendation till fortsatta insatser/vård utifrån teamets bedömning samt delger socialtjänst, föräldrar och den unge resultatet. Utredningssekreteraren är en i teamet som genomför utredningen kring varje ungdom. I teamet finns dessutom utredningspedagog, utredningspsykolog, sjuksköterskor och behandlingsassistenter. På konsultbasis finns även läkare att tillgå. Utredningssekreteraren ansvarar för det skriftliga utredningsutlåtandet, vilket ställer stora krav på dennes dokumentationskompetens och effektivitet. Avdelningen har precis genomfört en förändring till att bara ta emot flickor varför Du gärna får ha specifikt intresse av att arbete med den målgruppen.

Kvalifikationer

Du ska ha beteendevetenskaplig utbildning med 140 poäng (210 hp) i din examen (t ex socionom eller psykolog), gärna kombinerad med grundläggande kompetens i psykoterapi, steg 1. Som ansvarig för utredningen krävs bred teoretisk kunskap om bl.a. ungdomars psykosociala utveckling, familj, antisocialt beteende, lagstiftning samt kunskap avseende hälso- och sjukvårdsverksamhet. Långvarig erfarenhet av behandlingsarbete med socialt utsatta ungdomar och deras familjer och nätverk är viktigt. Vidare krävs omfattande kunskap om lämpliga behandlingsresurser och hur de fungerar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-30 Referensnummer: 3126-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Per Rulander
Avdelningsföreståndare
010-453 21 21
Patrick Fällman
Facklig företrädare OFR
0104534282

Ida Almqvist
Biträdande Avdelningsföreståndare
0104532122
Lena Henriksson
Facklig företrädare SACO
010-453 41 95

Gun Kennerud
Bitr institutionschef
010-453 21 02Övrigt

Övrigt: Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Utdrag från belastningsregister inhämtas alltid Körkort för bil med manuell växellåda krävs SiS tillämpar provanställning med 6 månader Vi önskar ej kontaktas av rekryteringsfirmor eller liknande