Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en Placeringshandläggare som vill bidra till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Placeringsenheten vid SiS huvudkontor ansvarar för platsanvisningar och rådgivning till kommunernas socialtjänst, vid placering på särskilt ungdomshem och LVM-hem. Enheten ansvarar också för hantering av sluten ungdomsvård gällande verkställande av placering och permissionsfrågor. Enheten bidrar till myndighetens bevakning och uppföljning av förändringar i socialtjänstens efterfrågan. I rollen som placeringshandläggare ansvarar du för att utifrån socialtjänstens uppdrag anvisa plats och ge rådgivning i samband med att de ungdomar och klienter, som är i behov av våra insatser, får bästa möjliga placering. Anvisning av placering sker med stöd av LVU, LVM, SoL och LSU. I ditt arbete har du fortlöpande kontakter med övriga delar av SiS verksamhet och deltar i olika former av samverkan såväl internt som externt. Rollen innefattar även att du representerar placeringsenheten i olika arbetsgrupper, till exempel vid framtagande av riktlinjer och rutiner, processutveckling och förändringsarbete. Placeringsenheten har beredskap för placeringar dygnet runt. Det innebär att du som placeringshandläggare arbetar dagtid och har beredskap ca var sjätte vecka. Arbetsgruppen är hbtq-certifierade.

Kvalifikationer

Krav: • Examinerad socionom, jurist, beteendevetare eller ha annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. • Erfarenhet av arbete med ärenden med stöd av adekvat lagstiftning såsom Sol, LVU, LVM eller LSU. • Erfarenhet av arbete med placeringsfrågor inom kommunal socialtjänst eller inom SiS verksamhet. • Dokumenterad förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska. Som person har du god samarbetsförmåga både gentemot dina kollegor inom arbetsgruppen och andra kontaktytor både inom och utanför organisationen. Vidare är du noggrann och har lätt för att strukturera komplexa problem. Det är viktigt att du trivs med att arbeta i ett högt tempo och har förmåga att snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Vikariat till och med Jan-2023 Tillträde snarast, enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-14 Referensnummer: 2.9.1-5824-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Elisabeth Olsson
Enhetschef
070-680 23 95
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09

Lena Henriksson
Saco
072-7056485


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.