Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker HR-partner till verksamhetskontoret för missbruksvård

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Verksamhetskontoret ligger på Svetsarvägen i Solna Business Park .

Arbetsbeskrivning

ORGANISATION: Myndigheten är indelad i ett huvudkontor och tre verksamhetsområden; ungdomsvård norr, ungdomsvård söder och missbruksvård. Varje verksamhetsområde leds av en verksamhetsdirektör som är direkt underställd generaldirektören. Verksamhetsområde missbruksvård omfattar elva institutioner (LVM-hem) med drygt 350 platser. Verksamhetskontor för missbruksvård är placerat i Solna och består utöver verksamhetsdirektören och verksamhetskontorschefen av ett 10-tal personer inom områdena vård- och behandling, hälso- och sjukvård, juridik, administration/registrator, ekonomi samt HR. Tillsammans ansvarar verksamhetskontoret för att planera och följa upp verksamheten inom hela verksamhetsområdet. ARBETSUPPGIFTER: Tillsammans med övriga medarbetare på verksamhetskontoret ska du fungera som en del i ett specialiststöd till verksamhetens chefer. Du bidrar med din kompetens när det gäller lag- och avtalstolkning, förhandling, omställning, rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering och lönesättning. Arbetet kräver att du har en hög grad av självständighet. Rollen innebär att du arbetar som stöd till verksamhetens chefer med både operativa och strategiska frågor. Till stöd i det dagliga arbetet har du myndighetens HR-avdelning och kollegorna på de två andra verksamhetskontoren. Arbetet innebär också en del resor då våra institutioner finns belägna över hela landet.

Kvalifikationer

Vi fäster stor vikt vid din förmåga att kunna arbeta självständigt. Du har erfarenhet från att ha arbetat brett i en självständig HR-roll. Det är viktigt att du är bra på att samverka både internt och externt. KRAV Du ska ha: • akademisk examen inom personalområdet eller annan akademisk examen som bedöms relevant • flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete inom HR • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift • god samarbetsförmåga MERITERANDE Det är meriterande om du har erfarenhet av: • arbete som chefsstöd • arbete med HR i statlig verksamhet • strategiskt HR-arbete

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-20 Referensnummer: 2.9.1-2957-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Diana Klugman
Vik. enhetschef
010-453 41 01
Merja Ahtila
Saco-s
010-453 24 09

Rolf Lindqvist
Seko
073-077 55 23

Thord Jansson
OFR
072-534 61 66


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.