Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska dagtid - måndag till fredag

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS LVM-hem Älvgården arbetar med omhändertagande enligt lagen om vård av missbrukare, LVM. Vår målgrupp är män med alkohol-eller drogberoende, samt män med dubbeldiagnos. I Älvgårdens verksamhet ingår utredning- och motivationsarbete. Vi har tre låsta avdelningar och en öppen avdelning med bemanning dygnet runt.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska hos oss arbetar du dagtid, måndag till fredag. Ditt ansvarsområde tillsammans med våra övriga sjuksköterskor är allmänna hälso- och sjukvårdsfrågor såväl somatisk som psykiatrisk omvårdnad. För utförligare beskrivning av arbetsuppgifterna, kontakta vår institutionsansvariga sjuksköterska IAS.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med några års yrkeserfarenhet från missbruksvård, psykiatri eller liknande. Du är flexibel, kan arbeta självständigt, vågar fatta beslut och har lätt för att samarbeta med personal på olika nivåer. Vi ser även att du har en positiv människosyn, empatisk förmåga och kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har goda kunskaper i att använda svenska språket, både i tal och i skrift. Datorvana erfordras. B-körkort är ett krav, då det förekommer resor i arbetet. Utöver detta är du en god och trygg förebild åt våra vuxna missbrukare. Vi fäster därför stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Snarast efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-07-01 Referensnummer: 2.9.1-00647-2020 - Kopia (2)
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Maria Höglund
IAS
010 - 453 70 07
OFR Mikael Vuopio

010-453 70 00

Saco-S Merja Aahtila

010 - 453 24 09

Seko Rolf Lindqvist

010 - 453 57 97


Övrigt

Övrigt: Vi kallar löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden. Vid anställning kommer ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att begäras hos Rikspolisstyrelsen. Inför rekryteringsarbetet har Statens Institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar via mejl eller vanlig post. Vi hänvisar till vårt e-rekryteringsförfarande för att kunna hantera ansökningarna på ett snabbt och säkert sätt.