Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent till SiS LVM-hem Rällsögården Ref 2015

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM-hem Rällsögården ligger i Ljusnarsbergs kommun, 8 mil norr om Örebro och 1,5 mil söder om Kopparberg. Vår målgrupp är män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, ibland med viss psykiatrisk problematik.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en behandlingsassistent till SiS LVM-hem Rällsögården för ett längre vikariat på 1 år. Tjänsten innebär tjänstgöring på schema (dag, kväll, helg) med en omfattning på 100%. Som behandlingsassistent på Rällsögården jobbar vi utifrån Lag (1988:870) om vård av missbrukare och det uppdrag som det innefattar. I befattningen som behandlingsassistent ska man medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt rutiner och medverka till klienters trygghet och säkerhet. Det handlar om allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning mm. Befattningen ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. För en behandlingsassistent är det centrala att bidra till trygghet och stabilitet för klienter. En behandlingsassistent är uppmärksam på klientens mående och agerar utifrån behov. För ytterligare beskrivning av arbetsuppgifterna vänligen kontakta Christina Skogström Aspnes på 010-453 57 51.

Kvalifikationer

Kompetenskrav behandlingsassistenter: - Utbildning Lägst avklarad gymnasieutbildning. Erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, t.ex. arbete inom psykiatri eller inom LSS omsorg. - Kunskaper och färdigheter God svenska i tal och skrift B- körkort - Egenskaper och förmågor Motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. Förmåga att skapa engagemang och delaktighet Förmåga att samverka med andra God kommunikativ förmåga Stresstålig Relationsskapande Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vid ansökan tas utdrag från polisens misstanke- och brottsregister. Intervjuer sker löpande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde i mitten av april eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-07 Referensnummer: Dnr: 2.9.1-1547-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 6 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Christina Skogström Aspnes
Avdelningsföreståndare
010-453 57 51
Rolf Lindqvist
Facklig förtroendeman Seko
010-453 57 97

Merja Aahtila
Facklig förtroendeman Saco
010-4532409

Thord Jansson
Facklig förtoendeman OFR
010-4535700


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här