Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Leg. Psykolog 50-100%

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS LVM-hem Älvgården arbetar, utifrån uppdrag av socialtjänsten, med klienter som är dömda till omhändertagande enligt lagen om vård av missbrukare, LVM. Vår målgrupp är män från 18 år med ett komplext missbruk ofta i kombination med annan psykiatrisk problematik s.k. samsjuklighet. I Älvgårdens verksamhet ingår abstinensbehandling, utrednings- och motivationsarbete.

Arbetsbeskrivning

Vår hälso- och sjukvårdsenhet består av specialistläkare i psykiatri, sjuksköterskor, undersköterska och psykolog. Som psykolog på Älvgården tillhör du verksamhetens HSL-enhet och ansvarar för SiS-utredningar, neuropsykologiska utredningar, riskbedömningar, suicidbedömningar samt arbete med och utbildning i suicidprevention. Du deltar i veckovisa behandlingskollegium där tvärprofessionellt team tillsammans strävar att nå verksamhetens mål inom såväl strategiska som operativa frågeställningar runt våra klienter. Det är din liksom övriga teamets uppgift att återkoppla, verkställa och följa upp de behandlingsinsatser behandlingskollegium beslutat. En viktig del för dig som psykolog på Älvgården är konsultation och utbildning för avdelningsföreståndare, behandlingssekreterare och övrig behandlingspersonal. På Älvgården blir du en del av ett team som har fokus på SiS etiska riktlinjer och tillsammans arbetar för en positiv arbetsmiljö där alla respekteras och välkomnas. Inom SiS finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Du kommer att ingå i SiS Psykolognätverk som har årliga träffar för gemensam kompetensutveckling och det finns möjligheter till individuella satsningar. Det kan gälla allt från utbildning som leder till specialistbehörighet, till kortare kurser i exempelvis testinstrument och testmetodik. Vi ser fram emot ditt arbete med handledning utifrån det psykologiska perspektivet både i ärendehandledning och i personalgrupper. Dokumentation sker i TakeCare och i KIA.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med kunskap och god erfarenhet av behandlingsarbete med klienter som har missbruksproblematik och/eller andra för missbruksvården relevanta målgrupper, exempelvis inom hälso- och sjukvård, kriminalvård eller socialt arbete. Du har intresse för och erfarenhet av att arbeta med diagnostiska bedömningar. Ett krav är att du har goda IT-kunskaper och behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Arbetet förutsätter god samarbetsförmåga, initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Det är meriterande med dokumenterade kunskaper i KBT då vi arbetar med MI och ESL. Du har en god samarbetsförmåga samt god förmåga att utrycka dig i både tal och i skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort erfordras.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Vi tillämpar provanställning i 6 månader. Tillträde sker efter överenskommelse. Vi kallar löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden.

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-25 Referensnummer: 2.9.1-05518-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Maria Höglund
IAS
010 - 453 70 07
Saco-S Merja Aahtila

010 - 453 24 09

OFR Jessica Nilsson

010 - 453 70 55

Seko Rolf Lindqvist

010-453 57 97


Övrigt

Övrigt: Arbetsgivaren är öppen för att diskutera en omfattning mellan 50%-100%. Vid anställning kommer ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att begäras hos Rikspolisstyrelsen. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.