Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

säkerhetsavdelning söker två nya utredare, är det du?

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. På huvudkontoret i Solna, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sju avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Tjänsterna som utredare är nyinrättade och det blir en unik möjlighet att vara med tidigt i en process och skapa någonting nytt. Säkerhetsavdelningen är under uppbyggnad och avdelningen ansvarar för myndighetens säkerhetsarbete på strategisk nivå och att ge stöd till våra institutioner, verksamhetskontor och huvudkontor. Som utredare på säkerhetsavdelning får en viktig roll i säkerhetsarbete, där en trygg och säker arbetsmiljö för medarbetare och en trygg, säker vård-och behandlingsmiljö för placerade ungdomar och klienter är prioriterat. Du kommer att arbeta tillsammans med avdelningens nationella utbildare, säkerhetsspecialister och underrättelseoperatörer med att utveckla avdelningen. Du kommer att: ' • ansvara för utredningsprocesser, t.ex. visselblåsarutredningar • självständigt driva myndighetsövergripande uppdrag/projekt inom säkerhetsområdet, t ex framtagande av nya riktlinjer eller säkerhetsrutiner • driva ärenden till beredning och föredra ärenden för Generaldirektören. Då tjänsten är helt ny kan andra arbetsuppgifter att tillkomma, som att bistå vid utredningar av allvarliga händelser och granska textförslag framtagna på säkerhetsavdelningen.

Kvalifikationer

För att klarar tjänsten ska du ha: • högskoleutbildning inom statsvetenskap, samhällsvetenskap, juridik eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig • erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete • erfarenhet av arbete inom offentlig sektor • mycket goda språkliga kunskaper i svenska både tal och skrift • goda kunskaper i engelska i tal och skrift • goda generella IT-kunskaper. Meriterande: • Erfarenhet inom säkerhetsområdet • Erfarenhet av projektledning • Kunskaper om lagstiftning gällande LVU, LSU eller LVM. För att nå resultat i arbetet behöver du kunna tänka strategiskt och ha ett brett perspektiv på frågor. Du har förmåga att förutse långsiktiga effekter, konsekvenser och tar hänsyn till detta i ditt arbete. Arbetsgivaren kan komma att genomföra ett skriftligt arbetsprov för att säkerställa språkkompetensen. Personliga egenskaper: Du kommer att ha många kontaktytor i ditt arbete, både internt och externt och behöver ha god samarbetsförmåga genom att kunna förhålla dig till andra på ett smidigt sätt. Vidare behöver du vara tydlig i din kommunikation och säkerställa att dina budskap når fram. Då tjänsten är ny krävs att du är strukturerad och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete effektivt genom att sätta upp och hålla tidsramar. Du behöver vara självgående, ta ansvar för din uppgift och självständigt driva dina arbetsprocesser. Slutligen behöver du också ha ett gott omdöme genom att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du förväntas kunna väga samman komplex information och beakta skilda hänsynstaganden. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tjänsteresor inom Sverige kan förekomma. Självklart delar du SiS värdeord; respekt, omtanke och tydlighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning i 6 månader

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-23 Referensnummer: 2.9.1-7841-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Petter Wåhlberg
Enhetschef
010-453 43 82
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Peter Kvist
SEKO
010-453 41 09

Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här