Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker nationella utbildare i konflikthantering

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. På huvudkontoret i Solna, är vi ca 270 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i i Solna Business Park och har hybridkontor.

Arbetsbeskrivning

Vård under tvång är utmanande och ställer höga krav på organisation, personal, kunskap och bemötande. I myndigheten genomförs kontinuerligt utbildningsinsatser för att möjliggöra att SiS erbjuder en god vård i en trygg och säker miljö. SiS söker nu fem nationella utbildare till säkerhetsavdelningen, fyra tillsvidaretjänster och ett vikariat, som ska utbilda nyanställda medarbetare i konflikthantering inom ramen för SiS nya grundutbildning. Arbetet som nationell utbildare på säkerhetsavdelningen är viktigt för att skapa en trygg och säker miljö för såväl personal som ungdomar och klienter. Vi söker dig med intresse för och erfarenhet av att utbilda i konflikthantering i både teoretiska moment som praktisk hantering. Som nationell utbildare kommer du även att utveckla och genomföra nya utbildningar inom säkerhetsavdelningens ansvarsområde. I arbetet ingår också att vara behjälplig i andra sammanhang där kunskap om hot- och våldspreventiva insatser behövs. Samverkan med interna och externa aktörer är därför nödvändigt.

Kvalifikationer

För att lyckas med uppdraget måste du vara en bra pedagog med hög social förmåga som kan samarbeta med andra på ett lyhört sätt. Du behöver ha förmåga att kunna analysera, ta olika perspektiv och lösa problem som uppstår i stunden. Du är en lagspelare med förmåga att arbeta strukturerat och självständigt. För att söka tjänsten ska du ha: • högskole- eller universitetsutbildning med samhällsvetenskaplig inriktning (psykologi, sociologi, pedagogik, juridik) eller motsvarande som bedöms relevant för tjänsten • erfarenhet av att utbilda i konflikthantering, både i praktiska färdigheter i bemötande/kommunikation samt fysiska tekniker och metoder • god förmåga att kommunicera väl på svenska i både tal och skrift • mycket goda färdigheter i Officepaketet Vi ser det som meriterande om du har: • erfarenhet av att planera och utveckla hot- och våldspreventiva utbildningar på strategisk nivå • erfarenhet av arbete inom annan statlig myndighet eller inom psykiatrin • kunskaper i motiverande samtal (MI) Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Placeringsort: Stockholm Tjänsten innebär att du kan behöva resa inom Sverige.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid 4 tillsvidareanställningar samt ett vikariat t.om 31 augusti 2023. Tillträde snarast möjligt, enligt överenskommelse SiS tillämpar provanställning om 6 månader för tillsvidareanställningar.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-16 Referensnummer: 2.9.1-2470-2022.
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sandra Larsson
Utredare och Psykolog
010-453 40 30
Peter Kvist
Seko
010-453 41 09

Petter Wåhlberg
Enhetschef
010-453 43 82
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har SiS tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.