Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Psykolog som kan bidra till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Fagared har plats för 59 pojkar och flickor i åldern 16-21 år omhändertagna enligt LVU eller dömda till LSU. Fem av våra avdelningar ligger i Lindome 2 mil söder om Göteborg, en i Göteborgs stad, två i Marks kommun i Öxnevalla, Horred.

Arbetsbeskrivning

Sis ungdomshem Fagared söker en vikarie för vår psykolog som går på graviditets ledighet. Vikariatet är på 12 månader med möjlighet till förlängning. Du kommer tillhöra vård- och behandlingsenheten som består av fem psykologer, tre programledare och två sjuksköterskor. Att arbeta som psykolog hos oss innebär möjligheter till varierade arbetsuppgifter. Arbetet kräver flexibilitet och sker i samarbete med engagerad och kompetent personal i olika professioner. Du kommer till stor del ägna dig åt att genomföra kvalificerade psykologutredningar som en del av en större SiS-utredning vilken sker på uppdrag av socialtjänsten eller som steg i LSU-verkställighet. Utredningarna utförs av ett team bestående av psykolog, pedagog, utredningssekreterare, behandlingsassistent och läkare. Till arbetsuppgifterna hör också att utföra bedömningssamtal vid ankomst till institutionen, akuta suicidbedömningar samt bedömningar av riskfaktorer, behandlingsbehov och responsivitet. Psykologisk behandling ingår i arbetsuppgifterna. Du kommer dessutom att medverka i behandlingsplanering och i institutionens kompetensutveckling och konsultation till övrig personal i frågor av psykologisk karaktär. SiS värdesätter psykologisk kompetens vilket innebär möjlighet till utveckling inom områden som intresserar dig. Du ingår också i ett nätverk av psykologer från landets SiS institutioner som träffas årligen för gemensam kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad psykolog, med intresse för ungdomar och behandling av antisociala beteenden. Arbetet innefattar ett nära samarbete med avdelningsföreståndare och annan behandlingspersonal varför stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Körkort är ett krav då resor ingår i tjänsten

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse,

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-17 Referensnummer: 2.9.1-5814-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Elisabeth Ljung
Tf. institutionschef
0105436302
Catharina.Wikehult
Saco-S
010-4536404

Johnny Staal
OFR/S
010-4536307

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Innan beslut om anställning fattas kommer bakgrundskoll samt registerkontroll genomförs då tjänsten är placerad i myndighet med uppdrag att bedriva tvångsvård. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.