Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Bergsmansgården tar emot icke skolpliktiga flickor i åldrarna 15-20 år. Institutionen ligger i Fjugesta, tre mil väster om Örebro.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska hos SiS är du en del i ett viktigt nätverk. Du kommer att göra bedömningar av ungdomarnas fysiska och psykiska hälsa utifrån din yrkesroll. Du ansvarar för läkemedelsadministration, deltar i behandlingsmöten om ungdomarna, ingår i institutionens elevhälsoteam, utbildar avdelningspersonal, har rådgivningsberedskap och andra förekommande hälso- och sjukvårdsinsatser. Du kommer att ha ett nära samarbete med övrig personal som tjänstgör vid institutionen. Vi förutsätter att du söker jobbet för att du vill jobba nära våra ungdomar och se det som en tillgång att möta många olika personligheter. Vi erbjuder dig då ett stimulerande och meningsfullt arbete där du har möjlighet att vara delaktig och göra skillnad för våra ungdomar!

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med stor erfarenhet, gärna inom barn-och ungdomspsykiatrin eller distriktsvården. Det är meriterande om du har vidareutbildning i psykiatri samt erfarenhet av psykiatri- och missbruksvård. Allt arbete utgår ifrån myndighetens värdeord, respekt, omtanke och tydlighet. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Deltid 80 %. Dagtid. Tillsvidareanställning. Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning samt individuell lönesättning.

Ansökan

Ansök senast: 2020-08-02 Referensnummer: BMG2005
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Kenneth Augustsson
Institutionschef
010-453 28 01
Michelle Malm
Saco
010-453 28 11

Elisabeth Ståhl
Biträdande institutionschef
010-453 28 02
Robert Tegman
OFR-ST
010-453 28 11

Anneli Sandén
Seko
010-453 28 09Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. En viktig roll