Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Avdelningsföreståndare till SiS ungdomshem Klarälvsgården

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

Som avdelningsföreståndare planerar, leder och följer du upp arbetet med dina medarbetare inom behandlingsområdet. Du har personal- ekonomi- och verksamhetsansvar samt det övergripande behandlingsansvaret på avdelningen. Du jobbar tillsammans med din biträdande avdelningsföreståndare för att säkerställa att personalgruppen arbetar mot gemensamma mål i enlighet med riktlinjer och ungdomarnas individuella behandlingsplaner. Du jobbar också aktivt med de riktlinjer vi har gällande säkerhet och ansvarar för att medarbetarna jobbar enligt gällande rutiner. Du ingår i ledningsgruppen och är direkt underställd institutionschefen. På institutionen sker mycket samarbete avdelningsföreståndare emellan, men även med andra professioner så som rektor, psykolog och sjuksköterska. Externa kontakter sker med socialtjänst, myndigheter och anhöriga. Du ansvarar för att säkerställa en rättssäker vård, vilket innebär att rättstillämpning, ärendehandläggning och faktiskt handlande är lagenligt, tydligt och förutsägbart. Som avdelningsföreståndare ingår du i institutionens chefsberedskap, vilket innebär att du träder i institutionschefs ställe under kvällar och helger enligt ett rullande schema. SiS som myndighet erbjuder chefsintroduktion och många andra utbildningar. Tillsammans med ledningsgruppen arbetar du även kontinuerligt med uppföljning av måluppfyllelse.

Kvalifikationer

• Ha en akademisk examen om minst 180 hp inom samhälls-, beteende- eller vårdvetenskap, eller annan akademisk utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig. • Du har flerårig erfarenhet av arbete inom socialtjänst, kriminalvård, vård och behandling eller motsvarande samt vitsordad lämplighet för ledarskap. • Mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. • B-körkort. Meriterande Erfarenhet av att jobba som chef på SiS eller annan statlig myndighet som jobbar med frihetsberövande, så som Kriminalvården, Polisen eller Migrationsverket. Personliga egenskaper Arbetet inom SiS kräver att du är strukturerad och tydlig i ditt ledarskap. Uppdraget som avdelningsföreståndare kräver ett gott samarbete både inom institutionen och med våra samarbetspartners och att du har hög säkerhetsmedvetenhet. Du engagerar din personal och skapar ett arbetsklimat som präglas av delaktighet, utveckling och arbetsglädje. Du har en prestigelös inställning och utövar ett moget ledarskap genom förmågan att balansera myndighetens, personalgruppens och ungdomarnas mål och behov. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Inför anställning tas utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-10 Referensnummer: A1078429 - Kopia
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jonathan Eliasson
Institutionschef
0104535601
Johan Collin
ST
010 453 56 21

Pia Gullarbergs
SEKO
010 - 453 56 21

Henrik Isgren
SACO
010 435 56 26


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här