Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Leg. psykolog, alternativt PTP-psykolog, till SiS ungdomshem Hässleholm

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Hässleholm tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en leg. psykolog, alternativt PTP-psykolog, till vår institution för utredning, behandling och bedömningsarbete. Du kommer att arbeta med tvångsplacerade ungdomar i åldrarna 12-16 år på uppdrag av socialtjänsten. Att arbeta som psykolog hos oss innebär möjligheter till varierade arbetsuppgifter. Som psykolog arbetar du mot flera avdelningar där arbetet sker tvärprofessionellt. Du har också en central roll i alla behandlande och kartläggande insatser kring den unga, och du ansvarar för tillhörande journalföring och dokumentation. Samverkan med andra vårdgivare, myndigheter och organisationer är en del av arbetet.

Kvalifikationer

Du är leg. psykolog, alternativt PTP-psykolog, och har intresse av att vara med och göra skillnad för utsatta barn och ungdomar placerade inom SiS. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen tvångsomhändertagna ungdomar och/eller är utbildad i bedömningsinstrumentet YLS/CMI. Det är också meriterande om du har erfarenhet av utredningsarbete. Dina personliga egenskaper, kunskaper och förmågor väger minst lika tungt som formella meriter. Som person är du stabil och trygg i dig själv, noggrann, kommunikativ och strukturerad samt har en god förmåga att skapa allians med de du möter. Arbetet förutsätter god samarbetsförmåga, planeringsförmåga, initiativförmåga samt god förmåga att arbeta såväl självständigt som i team. Du behöver också kunna ge och ta emot kollegial feedback. Vi fäster stor vikt vid samarbets-, kommunikations- och skrivförmåga, flexibilitet samt förmåga till självständigt arbete.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-02-28 Referensnummer: 2.9.1-1306-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lotta Höjman
Biträdande institutionschef
010-453 53 02
Andreas Gustafsson
Saco-s
010-453 53 22

Jasmine Tuovinen
Psykolog
010-453 53 17
Magnus Nilsson
OFR
010-453 53 07

Rickard Karlsson
SEKO
010-453 53 00Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.