Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssamordnare till SiS LVM-hem Rällsögården, Ref 2017

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM-hem Rällsögården ligger i Ljusnarsbergs kommun, 8 mil norr om Örebro och 1,5 mil söder om Kopparberg. Vår målgrupp är män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, ibland med viss psykiatrisk problematik.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en behandlingssamordnare till SiS LVM-hem Rällsögården för ett längre vikariat på 1 år. Tjänsten innebär tjänstgöring på schema (dag, kväll, helg) med en omfattning på 100%. Som behandlingssamordnare på Rällsögården jobbar vi utifrån Lag (1988:870) om vård av missbrukare och det uppdrag som det innefattar. I rollen som behandlingssamordnare arbetar man med kvalificerat behandlingsarbete där planera, genomföra och följa upp programverksamhetens aktiviteter samt ansvarar för att programverksamheten genomförs ingår. Behandlingssamordnaren arbetar även med motiverande samtal (MI) samt genomför grupper med klienter och dokumenterar enligt riktlinje. I rollen ingår samverkan med behandlingssekreterare och klient för upprättande av behandlingsplaner samt för kartläggning av klienters behov av behandlingsinsatser och deltagande i behandlingskollegium. Arbetet som behandlingssamordnare handlar också om att medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen flyter på, som allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning m.m. För ytterligare beskrivning av arbetsuppgifterna vänligen kontakta Christina Skogström Aspnes på tel. 010-453 57 51.

Kvalifikationer

Kompetenskrav behandlingssamordnare: - Utbildning Högskoleutbildning såsom socionom, beteendevetare eller annan likvärdig högskoleutbildning, alternativt 2- årig yrkeshögskola med gedigen erfarenhet av programverksamhet. - Kunskaper och färdigheter Erfarenhet av att bedriva motivations- och behandlingsarbete enskilt och/ eller i grupp. God svenska i tal och skrift. B- körkort - Egenskaper och förmågor Motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. Förmåga att samverka med andra Förmåga att skapa engagemang och delaktighet God kommunikativ förmåga Stresstålig Relationsskapande Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vid ansökan tas utdrag från polisens misstanke - och brottsregister. Intervjuer sker löpande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde i mitten av april eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-07 Referensnummer: Dnr: 2.9.1-1549-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Christina Skogström Aspnes
Avdelningsföreståndare
010-453 57 51
Rolf Lindqvist
Facklig förtroendeman Seko
010-453 57 97

Merja Aahtila
Facklig förtroendeman Saco
010-4532409

Thord Jansson
Facklig förtoendeman OFR
010-4535700


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här