Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent med fokus på aktiviteter

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM- hem Hessleby tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi har särskild kompetens för medicinsk omvårdnad och kan ta emot klienter med psykiatrisk problematik eller diagnoser.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten ska medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen/aktivitetshuset kan utföras enligt rutiner, medverka till klienters trygghet och säkerhet. Tjänsten ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. För en behandlingsassistent är det centrala att bidra till trygghet och stabilitet för våra klienter. En behandlingsassistent är uppmärksam på klientens mående och agerar utifrån behov. I tjänsten specifika uppgifter ingår att ansvara för den miljöterapeutiska verksamheten på institutionen vilket innebär självständigt arbete så som att planera, genomföra, dokumentera och följa verksamheten. I tjänsten ingå samarbete med behandlargruppen genom deltagande i tex. behandlingskollegium samt behandlingsteam.

Kvalifikationer

Lägst avklarad gymnasieutbildning. Erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, t.ex. arbete inom psykiatri eller inom LSS omsorg. God svenska i tal och skrift, intresse av att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. Förmåga att skapa engagemang och delaktighet, förmåga att samverka med andra, god kommunikativ samt relationsskapande förmåga. Stresstålighet krävs för tjänsten. Då tjänstens huvuduppgift är att aktivera klientgruppen dels inom hantverk smide/trä m.m. samt andra handledande aktiviteter är det krav att de sökande har goda kunskaper inom hantverk samt gärna har erfarenhet som handledare.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Deltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-21 Referensnummer: 05986-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Michael Elmér
Administrativ chef
010-4536503
Samuel Sund
OFR/ST
010-4536550

Fredrik Lodén
Avdelningsföreståndare
010-453 6515
Linda Nordqvist
Seko
010-4536540

Merja Aahtila
Saco-s-SiS
010-453 2409Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Möjlighet till kompletterande anställning som behandlingsassistent kan bli aktuellt. Körkort klass B erfordras. Sökande kommer att få visa upp utdrag från belastningsregistret vid en anställning. Gynnsamt schema med planerad fortbildning. Friskvårdsbidrag på f.n. 3000kr/år utgår till våra anställda.