Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog som kan bidra till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Fagareds enheter i Marks kommun i Öxnevalla, Horred har plats för 16 ungdomar, flickor i åldern 16-21 år omhändertagna enligt LVU.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som behandlingspedagog på avdelning Östergården är utmanande och komplext men samtidigt väldigt givande. Östergården är en låsbar akutavdelning där du som behandlingspedagog kommer jobba med att bygga trygga relationer och medverkar till att våra ungdomar får den trygghet och säkerhet som de behöver för att bryta invanda beteenden. Som behandlingspedagog på Östergården planerar och ansvarar du tillsammans med dina kollegor för den dagliga verksamheten. Arbetsuppgifterna är varierande och ställer höga krav på samarbete, engagemang och självständighet då det förekommer ensamarbete. I tjänsten ingår även att vara kontaktperson. Kontaktpersonens uppgift är att vara ungdomens länk till socialtjänst, myndigheter och övrigt nätverk. Som kontaktperson planerar och dokumenterar du behandlingsarbetet utifrån socialtjänstens uppdrag. Du skall representera ungdomen på personalmöten, behandlingsteam samt socialtjänstmöten och vara dennes företrädare. I arbetet som behandlingspedagog ingår också att du skall utföra dagliga aktiviteter med ungdomarna. Praktiska sysslor såsom att städa och laga mat ingår dagligen.

Kvalifikationer

• För att vara behörig krävs YH-utbildning (2-år) motsvarande behandlingspedagog eller högskoleutbildning med beteendevetenskaplig inriktning såsom socionom eller socialpedagog. • Du behöver vara en ansvarsfull, positiv och tålig person med stor förmåga att sätta gränser. • Vi förväntar oss att du är strukturerad men samtidigt flexibel då arbetet kräver både långsiktig planering samt förmåga att snabbt agera i oväntade situationer. • En stor del av arbetet är motivationsarbete vilket innebär att du behöver ha tålamod och ett pedagogiskt förhållningssätt. • För att nå målet med att skapa sysselsättning behöver du vara en driven och kontaktsökande person som inte är rädd för att söka upp aktörer inom arbete och fritid. • Arbetet på avdelningen kräver i stor utsträckning ett praktiskt handlag då du dagligen tar hand om avdelningen med allehanda hushållssysslor. • Alla vård- och behandlingsinsatser dokumenteras vilket innebär att du skall uttrycka dig väl i skrift samt självständigt skriva utlåtanden. • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. • B-körkort är ett krav Meriterande om du har erfarenhet av målgruppen och arbetat tidigare med tvångsvård i låst miljö samt myndighetsutövning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-30 Referensnummer: 2.9.1-5396-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Camilla Appel
Avdelningsföreståndare
010-4536321
Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429

Catharina Wikehult
Saco-S
010-4536404

Johnny Staal
OFR/S
010-4536307


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Innan beslut om anställning fattas kommer bakgrundskoll samt registerkontroll genomförs då tjänsten är placerad i myndighet med uppdrag att bedriva tvångsvård. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.